Uzeo zalet kao da je Roberto Carlos, pa pet sekundi kasnije se obrukao za cijeli život

Yannick Carrasco se nije proslavio izvođenjem penala

Uzeo zalet kao da je Roberto Carlos, pa pet sekundi kasnije se obrukao za cijeli život

Endin Čaušević

Al Nassr je sinoć deklasirao u gostima Al Shabab sa 5:2 u meču četvrtfinala saudijskoj Kupa Kralja i plasirao se među četiri najbolje ekipe tog takmičenja. Meč u Riyadhu obilježio je Yannick Carrasco koji se obrukao za sva vremena promašenim penalom.

Belgijanac je u samom finišu prelaznog roka odlučio da napusti Atletico Madrid jer nije mogao odbiti bogatu ponudu saudijskog Al Shababa.

Carrasco je jasno prva zvijezda ovog tima koji je sinoć igrao meč za polufinale Kupa Kralja protiv Al Nassra, ali Al Shabab nije uspio da pruži neki jači otpor ekipi koju je predvodio Cristiano Ronaldo.

Al Nassr je na kraju pobijedio sa 5:2 i prošao u polufinale, a upravo je Carrasco bio najveći tragičar domaće ekipe.

Naime, Al Shabab je mogao na startu utakmice da dođe do vodstva kada je upravo Belgijanac u 15. minuti izborio penal za svoj tim, te je sam preuzeo odgovornost s bijele tačke, no bolje da to nije radio.

Oglasi

Carrasco je namjesto loptu na bijelu tačku i uzeo dug zalet kao nekada Roberto Carlos, te se vidjelo da je itekako samouvjeren, ali mu se to obilo o glavu.

Na kraju se Carrasco izvođenjem penala jer se okliznuo u odsutnom trenutku i poslao je loptu visoko preko gola Al Nassra na oduševljenje igrača tog tima.

Al Nassr je samo dvije minuta kasnije žestoko kaznio domaće za promašaj i stigao je do prednosti, a pogodak za 1:0 postigao je Fofana.

Domaći su preko Carlosa Juniora uspjeli poravnati na 1:1, no Al Nassr je golovima Manea i Ghareeba na poluvrijeme otišao s prednošču sa 3:1. U drugom dijelu za goste su pogađali još Cristiano Ronaldo i Maran, dok je gol za Al Shabab postigao Bahbri.

Pored Al Nassra u polufinale saudijskoj Kupa Kralja plasirali su se još Al Khaleej i Al Hilal. Posljednji okršaj četvrtfinala igraju Al Faysaly i Al Ittihad, a taj meč na rasporedu je 19. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi