Šta ga snađe? Marcelo iz bizarnog razlog ne može na put u London
Foto - EPA

Mora na izbore

Šta ga snađe? Marcelo iz bizarnog razlog ne može na put u London

Midhat Šljivak

Lijevi bek madridskog Reala Marcelo (32) mogao bi propustiti revanš meč polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja u Londonu.

Razlog što je Brazilac pod upitnikom za ovaj meč su izbori za Skupštinu Madrida, a fudbaler Reala je slučajnim odabirom imenovan za jednog od članova biračkog odbora.

Po španskom zakonu, građani koji su odabrani za birački odbor ne mogu odbiti ovu funkciju, ali uvijek imaju sedam dana da pošalju valjane i opravdane razloge zbog kojih ne mogu ući u ovaj odbor.

Da bi se neko oslobodio ove obaveze mora priložiti izuzetno jake dokaze koji ga onemogućavaju da obavlja dužnost člana odbora. Ne mogu to biti obični izgovori jer se svaki priloženi dokument provjerava i svaka eventualna prevara se kažnjava.

Za sada Marcelo nije dobio dopust da ne bude član odbora. Put u London na utakmicu ne smatra se jakim razlogom da bi preskočio obavezu i on se mora pojaviti na izborima 4. maja.

Real će naravno pokušati u narednim danima da sredi kompletnu situaciju, no za sada Marcelo nije na spisku putnika za London.

Oglasi

Covid restrikcije mu onemogućavaju da otputuje za London po završetku izbornog dana i po svemu sudeći Marcela nećemo gledati u revanš meču polufinala Lige prvaka.

Prije gotovo dvije godine identičan slučaj je imala ekipa Levantea čiji je golman Aitor Fernandez izabran za člana odbora.

S obzirom na to da je na dan izbora Aitor trebao biti na golu svog tima protiv Athletica na San Mamesu, usvojena je druga žalba Levantea i ovaj čuvar mreže je ipak našao svoje mjesto među stativama.

Obaveza mogu biti oslobođeni isključivo ljudi koji su prije odabira imali zvanično zakazane obaveze na sudovima i drugim državnim institucijama, zatim vatrogasci, ljekari, novinari koji prate izbore, te profesionalci koji učestvuju u javnim događajima na dan izbora i koji zbog prirode svog posla mogu biti zamijenjeni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Problem za Real je činjenica da su izbori dan prije utakmice i da Marcelo može biti zamijenjen i ostaje nam da vidimo šta će se desiti u ovom slučaju.

Marcelo je ove sezone nastupio u 16 utakmica za Kraljeve i upisao je četiri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti