Klub ga odstranio iz prve ekipe jer je stalno prdio u svlačionici, pa ga na kraju prodali

Nevjerovatna priča iz Lyona

Klub ga odstranio iz prve ekipe jer je stalno prdio u svlačionici, pa ga na kraju prodali

Endin Čaušević

Navijači Lyona bili su iznenađeni kada je klub u januaru odlučio da proda iskusnog defanzivca Marcela koji je bio standardan u francuskoj ekipi već nekoliko sezona.

Marcelo je i na početku ove sezone bio standardan u početnom sastavu Lyona, ali se to odjednom promijenilo. Brazilac je izgubio mjesto u prvoj ekipi nakon poraza od Angersa (0:3) početkom sezone, a potom je u januaru napustio klub.

Nikome nije bilo jasno šta se dogodilo u svlačionici Lyona što je natjeralo čelnike kluba da donesu takvu odluku i u januaru se riješe jednog od najstandardnijih igrača u ovoj ekipi.

Marcelo je prvo izbačen iz prve ekipe Lyona u avgustu prošle godine, a potom je u januarskom prelaznom roku otišao u Bordeaux kao slobodan igrač jer Lyon uopšte nije tražio obeštećenje.

Međutim, iz Lyona su odlučili očito da na kraju sezone konačno objasne zašto je ovaj 34-godišnjak napustio francuski klub i šta se to desilo pa su ga izbacili iz prvog tima nakon poraza od Angersa.

Naime, ugledni L'Equipe objavio je jutros nevjerovatnu priču koja je otkrila Marcelov odlazak iz Lyona, a glavni razlog je za to što je često prdio u svlačionici, da dobro ste pročitali, odstranjen je iz ekipe zbog prdeža.

Kako je L'Equipe objavio tadašnji sportski direktor Lyona, Juninho, bio je bijesan nakon poraza od Angersa, a kada je ušao u svlačionicu igrači ovog tima su se smijali kao da su pobijedili.

Navodno, Marcelo je neprestano prdio i zezao se zbog toga sa saigračima što je itekako naljutilo Juninha. Marcelo je čini se to radio dosta često kako bi nasmijavao igrače, ali čelnici kluba nisu bili oduševljeni zbog njegovog ponašanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Juninho je nakon tog poraza odlučio da razgovara s trenerom, a navodno razgovor je trajao čak četiri sata. Nakon toga objavljeno je da je Marcelo odstranjen iz prve ekipe, a nekoliko mjeseci kasnije je napustio klub.

Top Komentari

Kondor
Eto sad nek prdi s Bordeauxom u drugoj ligi
6 0
Adohordas
I vi bas mislite zato da je odstanjen a ne zbog lose igre i sto ima 34 god
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti