Lyon razbio Marseille i zakuhao borbu za Evropu

Derbi Ligue 1

Lyon razbio Marseille i zakuhao borbu za Evropu

H. Zilić

Odigran je derbi u 35. kolu francuske Ligue 1.

Lyon je kao gost savladao Marseille sa 0:3, stigao do sedme pozicije i 55 bodova, te tako ostao u utrci za evropska takmičenja naredne sezone.

Sa druge strane, Marseille je ovim porazom zakomplikovao sebi borbu za Ligu prvaka. Ostali su drugoplasirani tri kola prije kraja sa 65 bodova, ali sada tri više od Rennesa i Monaca.

Tim sa Velodroma je i mislima u revanš utakmici polufinala UEFA konferencijske lige protiv Feyenoorda pa možda i u tome leži večerašnje skromno izdanje.

Golove za Lyon psotigli su Lukeba u 55., Dembele u 76. minuti i Toko Ekambi u 89. minuti, a asistenti kod golova bili su Dembele, Gusto i Tete.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U timu Marseilla naš Sead Kolašinac je bio u startnoj postavi i sa terena je izašao u 62. minuti kada ga ja zamijenio Guendouzi.

U narednom 36. kolu Marseille gostuje Lorientu, dok će Lyon gostovati fenjerašu Metzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi