Kad šampion nebitan postane: Prije dva mjeseca dočekan kao kralj, a sada traže način da ga se riješe
Brazilac se zapustio, a sa velikim trbuhom nikom nije privlačan, pa ni Olympiakosu

Marcela koštao višak kilograma

Kad šampion nebitan postane: Prije dva mjeseca dočekan kao kralj, a sada traže način da ga se riješe

Edmir Škorić

Iskusni defanzivac Marcelo napustio je na kraju prošle sezone Real Madrid i prešao u Olympiakos, ali samo pet utakmica je odigrao za grčkog velikana, te je zbog viška kilograma na izlaznim vratima.

Marcelo ima pet nastupa u Grčkoj, ali vrijedno je napomenuti da ni u jednoj od utakmica nije odigrao više od 30 minuta. Njegov novi klub nije zadovoljan i želi ga se riješiti već u januaru.

Prema grčkom novinaru Kostasu Nikolakopoulosu, 34-godišnji igrač ima veliki višak kilograma i zbog toga ga je španski stručnjak Michel prekrižio i smatra da nema potrebe da ostaje do kraja ugovora.

Brazilski bek nije bio na popisu ni za klasike protiv primjerice Panathinaikosa i atenskog AEK-a. I dok će Oly učiniti sve da ga se riješi, Marcela čekaju turski velikan Bešiktaš i MLS momčad FC Los Angeles. U slučaju da izabere ovu potonju opciju, ponovo bi se udružio sa svojim bivšim saigračem Garethom Baleom.

Prije samo dva mjeseca sve je izgledalo bajno za Marcela. Početkom septembra stigao je u Olympiakos, gdje ga je dočekao pun stadion vatrenih pistalica tima iz Pireja.

"Marcelo je potpisao jednogodišnji ugovor s Olympiakosom, a postoji opcija produženja na još jednu sezonu ukoliko obje strane budu zadovoljne", navedeno je tada na službenim stranicama grčkog kluba, no kako stvari stoje, neće izdržati ni polusezonu.

Oglasi

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 pogodaka.

Do 2018. godine Marcelo je bio član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 58 utakmica i postigao je šest golove, a jedan od njih je protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču 2012. godine kada je Brazil slavio s 2:1.

Smataro se jednim od najboljih lijevih bekova u novijoj nogometnoj povijesti, ali ipak je u poznim godinama, a pomalo neuredan život će očito doprinijeti nekom prijevremenom kraju nogometne priče.

No, ne treba zaboraviti da je čovjek osvojio čak pet naslova Lige prvaka sa Realom i da ima i šest titula u Španiji.

Potražite više informacija na temu Super League:

S obzirom da ima 34 godine, očekivalo se da Marcelo odigra još nekoliko sezona i ako se ubrzo ne sredi, ne skine kilograme, mogao bi već na ljeto okačiti kopačke o klin.

Naravno, nije pozvan na Svjetsko prvenstvo u Katar, iako je mnogo stariji Dani Alves otputovao u Katar i predstavljaće svoju zemlju na velikom turniru, a baš kao i Marcelo odavno nije igrao. Mada, Alves je radio na sebi sve vrijeme i ako ništa fizički je mnogo spremniji od nekadašnjeg rivala sa El Clasica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi