Marcelo prva akvizicija Guardiole?

Aleksandar Kolarov na izlaznim vratima?

Marcelo prva akvizicija Guardiole?

D. Vejo

Steže se obruč oko toga toga ko će biti novi lijevi bek Manchester Cityja. Tu poziciju trenutno dijele Aleksadar Kolarov i Gael Clichy.

Srbin ima znatno veću minutažu nego Francuz. Međutim, sve to pada u vodu, jer prema pisanju Britanskih medija, prvi na listi želja novog stratega Građana je Brazilac Marcelo.

Pep Guardiola očigledno je nezadovoljan posljednjom linijom nebesko plavih. Tačnije, mjesto lijevog beka lako bi moglo izmaći trenutnim konkurentima Kolarovu i Clichyju. Sve više se priča o tome, kako bi član Real Madrida, koji je inače standardan igrač, mogao preći na Ostrvo.

Novi trener, na piku već duže vrijeme ima Marcela. On smatra, kako pišu inostrani mediji, da bi baš Brazilac mogao doprinijeti svojom tehnikom, brzinom i iskustvom na toj poziciji, jer ima dosta jakih utakmica iza sebe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako Kolarov trenutno ima zapaženiju ulogu u timu od svog konkurenta Francuza, ne znači da će ostati. Vrlo lako bi se moglo desiti da potraži novu sredinu. Ipak o tome ne odlučuju ni on ni igrači, stručni štab na čelu sa Pepom, koji su tu jer znaju šta je najbolje za tim, te će tako dati svoj konačan sud.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije