Chelsea potopio Cityjevu mladu vojsku

Chelsea slavio sa 5:1

Chelsea potopio Cityjevu mladu vojsku

Fudbaleri Chelsea plasirali su se u četvrtfinale FA Cupa nakon današnje pobjede na domaćem terenu protiv Manchester Cityja rezultatom 5:1.

Pellegrini je na teren danas poslao čak pet fudbalera iz mlade škole ove ekipe i moglo se veoma lako naslutiti da se oni neće dobro provesti na Stamford Bridgeu.

Domaću su poveli u 35. minuti kada je Diego Costa nastavio sa sjajnom formom. Ipak, samo dva minuta kasnije omladinac Cityja David Faupala pogodio je za izjednačenje.

Na samom startu drugog dijela igre Chelsea je ponovo stigao do vodstva i to preko Williana. Brazilac je pogodio u 48. minuti na asistenciju Hazarda. Na 3:0 povisio je u 53. minuti Cahill, da bi u 67. minuti utakmice prvi gol ove sezone na Stamford Bridgeu postigao Eden Hazard.

Konačnih 5:1 u 88. minuti postavio je Traore za veliki potom Ciutyja na Stamford Bridgeu.

Treba reći i to da je Chelsea mogao slaviti i uvjerljivije, ali je Oscar u 75. minuti propustio realizirati najstrožiju kaznu nakon što je njegov udarac odbranio Caballero.

Nešto ranije danas ekipa Crystal Palacea također se plasirala u četvrtfinale ovog takmičenja nakon što su na gostovanju slavili protiv Tottenhama 1:0. Jedini gol postigao je Kelly u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.







Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi