Legendarni nogometaš je nedavno napustio Real, ali tu je njegov sin koji je potpisao prvi ugovor

Velika je budućnost Madriđana

Legendarni nogometaš je nedavno napustio Real, ali tu je njegov sin koji je potpisao prvi ugovor

Samir Mlaćo
Brazilac Marcelo Viera nakon 15 godina napustio je Real Madrid ove godine, no u madridskom gigantu ostao je njegov sin.

Naime, ugovor sa Madriđanima potpisao je Enzo Alves Vieira.

Marcelo je u Realu igrao od 2007. godine, a ove godine je napustio Kraljeve i odlučio se za avanturu u grčkom Olympiacosu.

Ima dva sina. Liam ima sedam godina, a Enzo 13. Enzo je prema pisanju medija u Španiji veliki talenat i igra na poziciji napadača, a sada je potpisao svoj prvi ugovor, što je potvrdio i na Instagramu.

To sve pokazuje da ga u Realu vide kao veliki potencijal i nogometaša za prvi tim, a trenutno nastupa za U-14 selekciju.

Oglasi

Od januara 2007. godine do ovog ljeta bio je član Real Madrida i postao najtrofejniji igrač u historiji ovog kluba.

A o tome kako je izgledao njegov dolazak na Santiago Bernabeu, Marcelo je govorio ranije u jednom intervjuu.

"Imao sam 18 godina kada sam sjeo u avion i krenuo za Španiju. Sa mnom su bili moj dedo, djevojka i najbolji prijatelj. Niko nismo poznavali u Španiji, samo nas četvero i GPS uređaj", kazao je Marcelo pa nastavio:

"Bio sam ubijeđen da me je Real samo zvao na probu. Jedina osoba koja je znala za naš put bio je moj otac koji je ostao u Brazilu. Nikome ništa nije govorio jer, realno, ko bi mu povjerovao da mu je sina zvao Real Madrid?"

"Nakon što sam konačno stigao u prostorije Reala i završio medicinske preglede, neko mi je rekao da za sutra nabavim odijelio i obavezno kravatu. Bio sam potpuno zbunjen, oni su već zakazali moju promociju. Nisam mogao da vjerujem, san mi se ostvario", istakao je Brazilac te zaključio:

"Kada su stavili ugovor ispred mene, potpisao sam ga velikom brzinom, bez gledanja. Potpisao bih ga i svojom krvlju da su mi tražili."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve što se kasnije dogodilo jednostavno je historija. Marcelo je u dresu Real Madrida osvojio mnoštvo trofeja: Pet puta Ligu prvaka, četiri puta Svjetsko klupsko prvenstvo, šest puta špansko prvenstvo, tri UEFA Superkupa, dva španska Kupa, te pet puta španski Superkup.

Ukupno je u dresu Kraljevskog kluba nastupio na 546 utakmica i postigao 38 golova uz 103 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti