Fenomenalne partije na Mundijalu Gvardiolu donose transfer u najveći klub na svijetu

Barem on u svojoj izjavi tvrdi da je najveći klub na svijetu

Fenomenalne partije na Mundijalu Gvardiolu donose transfer u najveći klub na svijetu

Esmer Oštraković

Jedan od najboljih nogometaša u reprezentaciji Hrvatske, barem u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva jeste mladi štoper, Joško Gvardiol.

Posebno se to odnosi na posljednju utakmicu koju je Hrvatska odigrala protiv Belgije u kojoj je Gvardiol nekoliko puta spasio gol svoje reprezentacije.

Već dugo mediji Gvardiola iz Leipziga sele u neki drugi klub, a najčešće se spominjao njegov prelaz u Premiership i ekipu Chelseaja.

Ipak, u borbu se kako prenose španski mediji uključio i jedan od najvećih klubova na svijetu, ekipa Real Madrida.

Chelsea je na početku se zone doveo Kalidoua Koulibalyja, te Wesleya Fofanu, pa je teško vjerovati da će još 100 miliona potrošiti na dodatnog štopera.

Cifra je to naravno koju traže vlasnici RB Leipziga jer je Gvardiol jedan od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu.

Kada je upitan o Real Madridu, te o tome da li bi volio potpisati za tim iz Španije, Gvardiol je bio sasvim iskren.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu, tako da nikad se ne zna. Možda jednog dana budem mogao igrati tamo", rekao je Gvardiol, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nema se šta učiti o Real Madridu. Naravno da već znam sve. To je najveći klub na svijetu i znam koliko je važno što se moje ime povezuje sa njima", iskren je bio nogometaš Leipziga.

Trenutna cijena, kako navode španski mediji, je 100 miliona eura, ali pitanje je da li će nakon Svjetskog prvenstva njegov klub tražiti više novca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jok, eto AR567AL JE NAJVECI..Nisam fan REALA, ali ga postujem jer je VELIKAN, a i NAJVECI JE, TROFEJI TO GOVORE..ne znam sta NIJE JASNO..
7 2
Adrian
Klasa od igrača.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije