Marcelo sastavio najboljih 11: Gotovo svi dolaze iz Reala, izbor golmana je posebna priča

Idealan tim od saigrača

Marcelo sastavio najboljih 11: Gotovo svi dolaze iz Reala, izbor golmana je posebna priča

Edmir Škorić

Aktuelni igrač Fluminensea i bivši igrač Real Madrida, Marcelo, birao je 11 najboljih s kojima je imao priliku da igra tokom bogate karijere.

Brazilac Marcelo, sadašnji bek Fluminensea i bivši igrač Real Madrida, odabrao je svoju idealnu jedanaestoricu među saigračima s kojima je dijelio svlačionicu u klubu i reprezentaciju i posebno iznenadio izborom na golu.

Za trenere svoje savršene ekipe postavio je Zinedinea Ziadnea s kojim je sarađivao u Realu i Fernanda Diniza, s kojim trenutno radi u Fluminenseu.

U intervjuu za podcast Podpah, Marcelo je na golu izabrao Kostarikanca Keylora Navasa, nauštrb Ikera Casillasa. S obojicom je dijelio svlačionicu u Real Madridu, gdje je upoznao i Roberta Carlosa kojeg je postavio za lijevog beka. Stoperski tandem u njegovom timu su Sergio Ramos i Thiago Silva, a odbranu je kompletirao Brazilac Rafinha.

Marcelov idealni vezni red je potpuno Realov, s Casemirom, Tonijem Kroosom i Lukom Modrićem, trojcem koji je Real Madrid učinio velikim dominatorom Lige prvaka u prošlom desetljeću.

Oglasi

Još jedan bivši saigrač u Real Madridu, Cristiano Ronaldo, dijeli Marcelov idealan napad zajedno s Neymarom i Ronaldom, s kojim je dijelio sezonu u Real Madridu, prvu Marcelovu i posljednju El Fenomena.

U podcastu, Marcelo je pohvalio Johna Kennedyja, svog sadašnjeg saigrača u Fluminenseu i za kojeg je uvjeravao da je "mješavina Ronalda i Romarija".

"Ne uspoređujem, nego kako nosi loptu, njegove karakteristike. Nevjerovatan je. Ako pratite njegov trening, reći ćete da je on mješavina to dvoje (Ronaldo i Romário). Brzina, snaga, on je briljantan", poručuje Marcelo.

Marcelov idealan tim: Navas, R. Carlos, Ramos, Thiago Silva, Rafinha, Kroos, Casemiro, Modrić, Neymar, Cristiano Ronaldo i Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

35-godišnji Brazilac je za Real odigrao čak 546 utakmica i dao je 38 golova uz 103 asistencije. S Kraljevima je osvojio Ligu prvaka pet puta, a prvak Španije bio je šest puta. Ima i četiri naslova svjetskog klupskog prvaka, tri pehara Superkupa Evrope, dva puta osvajao je Kup Španije i pet puta Superkup Španije.

S trofejima je u poznim godinama nastavio i u Brazilu, pa je s Flumenineseom osvojio Copa Libertadores i Copa Sudamericanu. Nastupao je na dva svjetska prvenstva, 2014. i 2018. godine, ali nije osvajao značajniji trofej sa nacionalnim timom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi