Marco Asensio: Moram ostati skroman
Foto: EPA

Španac nakon hat-tricka protiv Makedonije

Marco Asensio: Moram ostati skroman

Sjajni Marco Asensio je u subotu postigao hat-trick za mladu reprezentaciju Španije na utakmici protiv Makedonije u okviru Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

A mladi Španac insistira da mora ostati skroman i da mu pohvale ne smiju "udariti u glavu".

"Znali smo da će prva utakmica biti komplikovana jer smo morali početi dobro i mislim da smo odigrali odličnu utakmicu protiv dobre ekipe", prokomentarisao je Asensio pobjedu od 5:0 u prvoj utakmici svoje reprezentacije na turniru.

"Sretan sam zbog sebe, ali prije svega zbog ekipe. Sada moramo razmišljati o Portugalu jer je turnir veoma kratak i ne smijemo griješiti", izjavio je mladi fudbaler Real Madrida, pa nastavio:

"Osjećam se odlično, trener mi je dao dosta slobode u napadu...Moram ostati skroman i nastaviti sa radom. Pohvale mi ne smiju 'udariti u glavu'".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sretni smo, ali i svjesni da u utorak imamo narednu utakmicu i protiv ekipe kakva je Portugal ne smijemo sebi dopustiti greške", dodao je Marco Asensio.

Susret drugog kola grupe B između Španije i Portugala je na rasporedu u utorak u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi