Parižani dobili novog parazita: Nakon ženidbe uzeo 10 miliona za potpis i više mu se ne igra za PSG

Izgleda da se već pokajao

Parižani dobili novog parazita: Nakon ženidbe uzeo 10 miliona za potpis i više mu se ne igra za PSG

A. Čaušević

Stigao je PSG kako ne bi bio vječita rezerva i imao zagarantovano mjesto u startnih 11, pri tome bi zaradio i ogroman novac, ali izgleda da se već kaje. 

Svlačionica PSG-a nema mira. Kada se riješi jedan problem pojavi se novi. Činilo se da će odlasci Lionela Messija i Neymara donijeti idilu, ali izgleda da nije tako.

Kylian Mbappe je vječita briga klupskih čelnika, a sada se pojavila nova i to u vidu igrača koji je stigao ovog ljeta.

PSG je novu sezonu počeo sa dva remija. Prinčevi su dosta mijenjali tokom sezone, doveli su i Luisa Enriquea za novog trenera, ali bez obzira bilo je za očekivati da Ligue 1 otvore trijumfima.

Kako piše madridski AS u svlačionici PSG je nova tempirana boma, koja se zove Marco Asensio. Španac je stigao iz Reala kao slobodan igrač, ali daleko od toga da je zadovoljan.

Oglasi

Iskusnog ofanzivca je na Parku prinčeva silno želio sporski direktor Luis Campos koji je transfer završio i prije angažovanja Luisa Enriquea za novog trenera.

Asensio potpisao trogodišnji ugovor vrijedan više od 10 miliona eura po sezoni, što je duplo više nego što je imao u Real Madridu.

Osim toga navodno je sjajni ofanzivac dobio i 10 miliona eura samo za potpis ugovora, međutim već je počeo da iskazuje nezadovoljstvo.

Navodno se Asensiu već više ne igra za PSG, a glavni razlog je taj što nije uvjerio Luisa Enriquea pa je španski stručnjak insistirao na dovođenju Ousmanea Dembelea što se na kraju i desilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U drugom kolu protiv Toulousea Asensio je cijeli meč gledao sa klupe, a zbog sve izvjesnog dolaska Kolu Mouanija te ostanka Mbappea, Španac bi pao na hijerarhiji i sigurno ne bi bio među prvim opcijama za Enriquea.

Inače, Asensio je proteklih šest godina igrao za Real s kojim je osvojio sve što vrijedi, a prije potpisa za PSG vječano se sa dugogodišnjom djevojkom Sandrom Garal, ali njihov zajednički život u Gradu ljubavi nije počeo baš obećavajuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi