Ovako ljutog ga nismo nikada vidjeli: Enriqua upitali o Mbappeu, a on odgovorio vrlo ljutito

Trener PSG-a nije bio baš raspoložen

Ovako ljutog ga nismo nikada vidjeli: Enriqua upitali o Mbappeu, a on odgovorio vrlo ljutito

E. Ganibegović

Luis Enrique, trener PSG-a, nije bio pretjerano raspoložen da odgovara na pitanja novinara nakon druge utakmice u Ligue 1 u novoj sezoni. Naročito mu nije leglo pitanje o Kylianu Mbappeu.

Nakon dvije utakmice u Ligue 1 u novoj sezoni, PSG s novim trenerom, Luisom Enriqueom, ima samo dva boda što je sigurno razočaravajuće za navijače ovog kluba.

Nakon 0:0 u prvom kolu protiv Lorienta, PSG je sinoć u okviru drugog kola remizirao protiv Toulousea rezultatom 1:1 i to nakon što je imao vodstvo.

Kylian Mbappe ostao je na klupi u ovoj utakmici, ušao je u 51. minuti, a 11 minuta kasnije je iz penala postigao pogodak za vodstvo tima iz prijestolnice Francuske.

Aboukhlal je, također iz penala, u 87. minuti donio izjednačenje i bod Toulouseu, a nakon utakmice nimalo raspoložen nije bio trener Parižana, španski stručnjak Luis Enrique.

Novinare je najviše zanimalo zašto Kylian Mbappe nije bio u početnoj postavi na prvom gostovanju ove sezone, a Španac je odgovorio vrlo ljutito.

Oglasi

"Zašto nismo počeli sa Dembeleom i Mbappeom? Ja sam trener, na meni je da izaberem igrače koji će početi. O tome ja pričam, a ne vi", rekao je Luis Enrique nakon meča.

Inače, Luis Enrique je u jednoj izjavi prije početka sezone posebno pohvalio Kyliana Mbappea, koji se ponovo povezivao s odlaskom u Real Madrid.

"Kylian je savršen prema onome što sam vidio na treningu. Ima veliku želju i dolazi u dobrom raspoloženju. On je igrač svjetske klase i veoma sam sretan što ga imam", rekao je tada Luis Enrique.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dojam je da Luis Enrique, nakon odlazaka Messija i Neymara, ima dosta slabiji tim nego njegovi prethodnici, pa se o Ligi prvaka u glavnom gradu Francuske sve manje priča u odnosu na prethodne sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti