Sad bi svi tako: Igrač Reala koristi "Mbappeovu metodu" i ucjenjuje klub

Ulazi u posljednju godinu ugovora

Sad bi svi tako: Igrač Reala koristi "Mbappeovu metodu" i ucjenjuje klub

Eldar Ganibegović

Real Madrid izgubio je bitku za dovođenje Kyliana Mbappea prije no što je prijelazni rok zvanično i počeo. 

Francuski ofanzivac čekao je praktično da mu istekne ugovor kako bi se odlučio da li će ostati u PSG-u ili otići u Real Madrid, a na kraju je izbor pao na ostanak u glavnom gradu Francuske nakon što mu je klub ponudio nevjerovatne uslove.

Sličan problem sada Real Madrid ima s Marcom Asensijom.

Marco Asensio, jedan od igrača na koje se Carlo Ancelotti oslanjao prošle sezone, ušao je u posljednju godinu ugovora sa Santiago Bernabeuu i čini se da ne želi produžiti ugovor.

Španski napadač želio bi upotrijebiti istu taktiku koju je koristio Kylian Mbappe i pustio da mu istekne ugovor, a kako bi sljedećeg ljeta bio u prednosti kada su u pitanju pregovori, bilo s Real Madridom ili s nekim drugim klubom. 

Asensio bi mogao dobiti više novca ako koristi "Mbappeovu metodu", piše tamošnji AS, imajući praktično mogućnost "ucjene" klubova s kojima bi pregovarao.

Naime, Španac je prije nekoliko mjeseci promijenio agenta i započeo saradnju s jednim od najpoznatijih svjetskih agenata, Jorgeom Mendesom, čovjekom u čijim je rukama, između ostalih, sudbina i Cristiana Ronalda. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Asensio je u prošloj sezoni u Real Madridu odigrao 42 utakmice i uspio je zabiti 12 puta, te je dodao i još dvije asistencije.

Treba spomenuti i to da se u vezu s Asensijom dovodi Manchester United, no za sada ništa konkretno nema po tom pitanju. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1653751078
Sta se umislijo nije ti ovo plastike psg nitu real je arapski klub da bi tako uradis ako ti se ne igra tu onda put ti je slobodan
1 1
Nele.
Pa sad Asensio, milion je igraca u Evropi koji ga mogu zamijenit. Al mozda covjek osluskuje ponude gdje moze vise zaradit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi