Nije mogla emotivnija sezona za Marca Reusa: Scene iz Pariza će se dugo prepričavati

Iskusni Nijemac je ikona Borussije

Nije mogla emotivnija sezona za Marca Reusa: Scene iz Pariza će se dugo prepričavati

Haris Zilić

Borussia Dortmund je u finalu Lige prvaka. Njemački tim je i u revanšu bio bolji od PSG- sa 1:0 i tako sa ukupnih 2:0 izborio kartu za London i Wembley 1. juna gdje će biti odigran finalni susret.

Tim iz Dortmunda je za mnoge iznenađujuće stigao do finala, rijetki su ih tu vidjeli, ali disciplinovanom i taktičkom igrom izabranici Edina Terzića sasvim zasluženo su došli do najveće utakmice u sezoni.

Prije 11 godina upravo na Wembleyu Borussia je igrala posljednje svoje finale Lige prvaka kada su poraženi od Bayerna sa 2:1, a možda upravo protiv Bayerna budu ponovo igrali fianle u Londonu, naranvo zavisi od revanš duela između Reala i Bayerna.

Posebna je ovo sezona za 34-godišnjeg Marca Reusa koji je nakon više od decenije najavio odlazak iz Borussije.

Nije mogao Reus poželjeti ljepšu oproštajnu sezonu od finalne utakmice Lige prvaka.

Oglasi

Iskusni Reus je jedan od heroja i ikona Borussije, a koliko znači navijačima pokazalo se i u revanš duelu polufinala Lige prvaka u Parizu.

Po završetku utakmice iskusni Nijemac je došao među najvatrenije navijače Borussije i poveo navijanje.

Scene koje su svakako privukle dosta pažnje, ali i pokazale kolika povezanost vlada među igračima i navijačima tima iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia Dortmund je dva puta u svojoj historiji igrala finala Lige prvaka, a ovo će im biti treći put da se bore za popualrnog "klempu"

U finalu Lige prvaka 1997. godine savladali su Juventus i došli do trofeja, dok su u finalu 2013. godine poraženi od minhenskog Bayerna

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi