Nije jedina zvijezda koja neće u Katar: Sinonim je za lojalnost, ali opet ne ide na Mundijal

Stigao je spisak kojeg su mnogi očekivali

Nije jedina zvijezda koja neće u Katar: Sinonim je za lojalnost, ali opet ne ide na Mundijal

A. Čaušević

Još jedan od favorita za titulu prvaka svijeta objavio je spisak. Nekoliko je iznenađenje, a neke od velikih zvijezda će propustiti Mundial u Kataru. Posebno boli izostanak čovjeka koji je sinonim za lojalnost, ali ga prati velika nesreća.

Kao po običaju reprezentacija Njemačke će imati dosta fanova i sa područja bivše Jugoslavije, a mnogi u ostali izneađeni spiskom kojeg je objavio Hansi Flick.

Najveće iznenađenje svakako predstavlja što je na lisu uvršten Mario Gotze koji nije igrao za reperezentaciju još od 2017. godine, ali renesansom u Eintrachtu kupio je Flickovo povjerenje.

Poziv je dobio i 17-godišnji Youssoufa Moukoko, još jedan u nizu dragulja Borussije iz Dortmunta koji je upao umjesto povrijeđenog Tima Wernera

Na listi nema Matsa Hummelsa, pouzdanog defanzivca Borussije Dortmund, dok je otpao i Robin Gosens koji je nastupio za Elf na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Svakako najviše boli izostanak Marca Reusa. Čovje koji je ostao vjeran Žuto-crnim kada su sve najveće zvijezde odlazile pretpio je novi šok.

Oglasi

Reus je igrao za vikend protiv Bochuma u posljednjih 20 minuta, dok u utakmic protiv Wolfsbruga uopšte nije bio u kadru te ga Flick nije uvrstio na listu pozvanih.

Iskuni ofanzivac se povrijedio u septembru kada je iznesen na nosilima u derbiju protiv Schalkea 04. Vjerovalo se da će se oporaviti, međutim za Mundijal očigledno nije dovoljno spreman.

To znači da je Reus od posljednjih šest velikih takmičenja nastupio samo na jednom. Bilo je to 2018. godine kada su Nijemci ispali u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji.

Svakako ga najviše boli neigranje na Mundijalu u Brazilu 2014. kada je Elf postao prvak svijeta. Sva takmičenja je propuštao zbog povrede.

Oglasi

Inače, spisak reprezentacije Njemačke koja će igrati u grupi E zajedno sa Španijom, Japanom i Kostarikom izgleda ovako:

Golmani: Manuel Neuer, Marc-Andre ter Stegen, Kevin Trapp.

Odbrana: Armel Bella-Kotchap, Matthias Ginter, Christian Günter, Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Schlotterbeck, Niklas Süle

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Julian Brandt, Niklas Füllkrug, Leon Goretzka, Mario Götze, Ilkay Gundogan, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Jamal Musiala

Napad: Karim Adeyemi, Serge Gnabry, Kai Havertz, Youssoufa Moukoko, Thomas Müller, Leroy Sané.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi