Njemački huligani napravili haos: Obukli dresove Engleske, pa utrčali u pub s noževima i bokserima

Pet osoba zadobilo povrede

Njemački huligani napravili haos: Obukli dresove Engleske, pa utrčali u pub s noževima i bokserima

E. Čaušević

Utakmica Engleske i Njemačke koja se sinoć igrala na Wembleyju ponovo nije mogla bez okršaja navijača.

Poznato je da između Engleske i Njemačke ne vladaju baš dobri odnosi, a to se potvrdilo i na sinoćnjoj utakmici ovih reprezentacija koji su se sastali u okviru Lige nacija.

Utakmica se igrala na Wembleyju, a navijači Engleske su se tradicionalno okupili u pubu koji se nalazi u blizini ovog stadiona.

Riječ je o pubu "Green Man" koji je popularan među navijačima Engleske kada igra njihova reprezentacija, a to je i okupljalište za navijačima koji dođu s djecom da pogledaju utakmicu i svrate na piće pred početak meča.

Međutim, pred sinoćnju utakmicu protiv Njemačke niko ni slutio nije kakav haos će se desiti u ovom pubu.

Engleski mediji pišu da je došlo do velikog sukoba navijača Engleske i Njemačke u tom pubu, a da su sve zakuhali gostujući navijači koji su se neočekivano pojavili u "Green Manu" i to prerušeni.

Oglasi

The Sun piše da su njemački huligani bili u dresovima Engleske i svi su mislili da su to domaći navijači, ali onda su odjednom izvadili noževe i boksere i počeli su žestoku tuču.

Prema prvim informacijama pet osoba je zadobilo ozbiljnije povrede i nalazi se u bolnici, dok je još 20-tak navijača zadobilo lakše povrede.

Ovaj sukob desio se dva sata prije početka utakmice na Wembleyju kada su se navijači pripremali da krenu ka stadionu. Njemački huligani su očito već sve ranije isplanirali, te su se maskirali i napravili potpuni haos.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Englezi pišu da su oni čak napadali starije žene i djecu i da nisu birali koga udaraju kada su se pojavili.

Također, ukrali su i jednu zastavu i transparent navijačima Engleske, a kada se pojavila policija počeli su bježati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi