Marco Silva stao pred kamere, a onda rekao o Aleksandru Mitroviću sve što mu leži na srcu

Nije imao milosti

Marco Silva stao pred kamere, a onda rekao o Aleksandru Mitroviću sve što mu leži na srcu

Endin Čaušević

Aleksandar Mitrović izazvao je bijes navijača Fulhama jer želi pod svaku cijenu da napusti ovaj klub i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje mu Al Hilal nudi ogroman novac. Ponašanje Mitrovića na pripremama nije uopšte za pohvalu, no trener londonskog kluba Marco Silva jasno je dao do znanja srbijanskom napadaču kako stvari stoje.

Mitrović je bio ljubimac navijača Fulhama, ali sve to je nestalo preko noći nakon što se saznalo šta srbijanski reprezentativac radi i na koji način želi da napusti londonski klub.

Naime, već je dobro poznato da je Mitrović dobio itekako bogatu ponudu iz Saudijske Arabije gdje mu Al Hilal nudi trogodišnji ugovor, a svjestan koliko novca će zaraditi odlučio je da pod svaku cijenu napusti Fulham.

Fulham nije bio zainteresovan da proda ponajboljeg igrača, te je odbio dvije ponude za Mitrovića, a nakon toga ponašanje ovog napadača se u potpunosti promijenilo.

Mitrović je poručio da više nikada neće igrati za Fulham i čak ako odbiju da ga prodaju on će odbiti da ponovo obuče dres tog kluba.

Oglasi

Takvo ponašanje izazvalo je revolt navijača kluba koji žele da Mitrović ode iz Fulhama. Koliko je spreman da ide daleko pokazao je i odbijanjem da uopšte trenira s ekipom na pripremama što je posebno naljutilo trenera Marca Silvu.

Silva je na press konferenciji govorio o Mitroviću i koliko ga je on razočarao svojim ponašanjem, no pokazao mu je na kraju ko je gazda.

"Razgovarao sam s čelnicima kluba, nemam nikakve nove informacije o Mitroviću. Igrač koji ne trenira i koji nije sa svojim saigračima neće igrati. To je za mene vrlo jednostavna odluka", rekao je Silva i dodao.

"Takvo ponašanje igrača još nisam vidio, on je svoje ovdje završio bez obzira da li će ostati ili otići. Dok sam ja trener on neće igrati jer je svoje saigrače ostavio na cjedilu, a to je nešto što se ne prašta. Takvi igrači nikome ne trebaju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitrović će s Al Hilalom potpisati trogodišnji ugovor koji će mu donijeti zaradu od 75 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi