Zauvijek izgubljen obraz i izdaja za pamćenje: Poruka Fulhama za Mitrovića sve govori!

Ide u Al Hilal, ali ne baš na lijep način

Zauvijek izgubljen obraz i izdaja za pamćenje: Poruka Fulhama za Mitrovića sve govori!

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović će prema svemu sudeći karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje će potpisati za Al Hilal, no u Fulhamu mu niko nikada neće oprostiti sramotu i nož u leđa koji je zabio klubu iz Londona, a glavni razlog naravno je novac.

Mitrović je već danima u centru pažnje fudbalske javnosti jer ne krije želju koliko želi da ide u Saudijsku Arabiju. Al Hilal je Mitroviću ponudio ono što se ne odbija, a on je odlučio da napusti Fulham pod bilo kakvu cijenu.

Srbijanski napadač je sigurno bio najveći ljubimac navijača londonskog kluba u kojem nastupa već nekoliko godina, no ljubav između Fulhama i Mitrovića je definitivno pukla i više je ništa ne može spasiti.

Sve je počelo kada je Al Hilal kontaktirao njegovog agenta Mateju Kežmana i za trogodišnji ugovor ponudio je Mitroviću čak 75 miliona eura što je jasno cifra koju mu Fulham ili neki drugi evropski klub sigurno ne bi ponudili.

Kada je čuo kakav novac je u igri Mitrović je krenuo u ofanzivu da se taj transfer ostvari pod bilo koju cijenu.

Oglasi

Fulham je odbio dvije ponude Al Hilala jer Mitrovića nije htio prodati, a to je ovog napadača izbacilo iz takta. Mitrović je bio bijesan zbog odbijene ponude, a potom je poručio da više nikada neće zaigrati za Fulham bez obzira da li ga klub prodao ili ne.

Odbio je da igra pripremne mečeve, ne pojavljuje se na treninzima, slao je prijeteće poruke čelnicima kluba i zauvijek izgubio podršku navijača koji su uvijek bili uz njega.

Na kraju je čini se Fulham popustio jer čini se da će treću ponudu Al Hilala prihvatiti, a Mitroviću su poručili da se u ovaj klub više nikada ne treba vratiti, pa ni kao turista.

Fulham je našao i zamjenu za Mitrovića jer će za ovaj klub potpisati meksički napadač Raul Jimenez koji će doći iz Wolverhamptona.

Dolazak Jimeneza je završena stvar i čeka se zvanična potvrda, a nakon toga će se ozvaničiti i Mitrovićev odlazak u Al Hilal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Fulhama su ogorčeni s onim što je Srbin izveo, te je zbog novca izgubio sve ono što je godinama gradio u tom klubu. No, čini se da Mitrović baš i ne žali i da spremno čeka odlazak u S. Arabiju.

Top Komentari

user1676286668
Glupi srbin
0 4
Spreco
Budala što je umjesto 2,8 miliona funti uzeo 15 miliona evra godišnje? Hahahahahahahaha Gologuzani ga kritikuju, a prodali bi se i za 1000 evra
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi