Marco Silva više nije trener Watforda

Dobio otkaz

Marco Silva više nije trener Watforda

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Watforda poraženi su jučer na gostovanju protiv Leicestera (2:0), a čelnici kluba odlučili su uručiti otkaz trener Marcu Silvi.

Silva i Watford su veoma dobro krenuli u novoj sezoni Premiershipa, ali sve se promijenilo kada je stigla ponuda Evertona. Klub sa Goodisona htio je da upravi Silva bude zamjena za Ronalda Koemana, no Watford je to odbio iako bi zaradio 15 miliona funti.

Tada je krenuo pad Watfordove forme koji je u posljednjih 11 utakmica uspio samo da upiše jednu pobjedu. Bilo je jasno da Silva više nema motiv kao na početku sezone i bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti otkaz.

Watford je danas saopštio da je klub odlučio da se zahvali Silvi na saradnji, te da potvrdi da ovaj stručnjak više nije trener ove ekipe. Još uvijek nije poznato ko bi mogao preuzeti vruću klupu Watforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi