Marco Storari odlazi u Cagliari

Napušta Juventus

Marco Storari odlazi u Cagliari

Drugi golman Juventusa Marco Storari će po svemu sudeći naredne sedmice postati novi član Cagliarija, javljaju italijanski mediji.

Ovaj 38-godišnji golman će napustiti Torino nakon pet godina provedenih u ekipi Stare dame, a njegova naredna destinacija bi trebao biti klub sa Sardinije.

Očekuje se da Storari potpiše dvogodišnji ugovor sa novim članom Serije B, a njegov dolazak u Cagliari predviđen je za 12. juli. Kako navodi najpouzdaniji italijanski novinar Gianluca Di Marzio, transfer je već dogovoren i samo se čeka na njegovu službenu potvrdu.

Za vrijeme boravka u Juventusu, Storari se nikada nije uspio nametnuti trenerima i izboriti status prvog golmana ispred legendarnog Gigija Buffona. Jedan od razloga za njegov odlazak je i sve dolazak Neta iz Fiorentine, od kojeg se očekuje da uskoro zamijeni Buffona na golu italijanskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marco Storari je u svojoj dugoj karijeri branio za brojne klubove u Italiji, a bio je član Perugije, Napolija, Milana, Cagliarija, Fiorentine, Sampdorije i Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.