Van Basten o napadaču kojeg želi Bayern: "Pa barem jedno 18 puta sam bio bolji od njega"

Dosta kritika na račun Wernera

Van Basten o napadaču kojeg želi Bayern: "Pa barem jedno 18 puta sam bio bolji od njega"

E. Škorić

Marco van Basten nije baš impresioniran njemačkim napadačem Timom Wernerom.

Werner je kao veliko pojačanje iz Leipziga prešao u Chelsea, ali na Stamford Bridgeu nikako da krene zabijati golove i proslavio se uglavnom nevjerovatnim promašajima. Pokupio je dosta kritika, što od strane engleske, što njemačke javnosti, pošto je i u dresu Njemačke promašivoa nemoguće.

Bivši legendarni nizozemski napadač Van Basten slaže se s komentatorom Sierdom de Vosom da je i sam bio osamnaest puta u svoje vrijeme bio bolji nego što je Werner.

"Minimum. Mislim da je to još skromno, pa barem 18 puta sam bolji od njega", rekao je Van Basten dok je gostovao u jednoj emisiji.

De Vos je nazvao Van Bastena osamnaest puta boljim od Wernera tokom utakmice Island-Njemačka, kada je njemački napadač promašivao velike šasne.

"Slažem se i mogu to da potvrdim", dodao je Ruud Gullit, legendarni Nizozemac dok je sa De Vosom u studiju radio prijenos utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Van Basten je također kazao da Werner "jednostavno nije dovoljno dobar" i da ne bi trebao biti napadač velikih timova.

Što se Wernera tiče, u svojoj prvoj sezoni na Stamford Bridgeu postigao je samo 12 golova u svim natjecanjima, od čega samo šest u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Wernerove najbolje godine karijere protekle su u Leipzigu s Julianom Nagelsmannom. Tada je u četiri sezone na 159 mečeva postigao 95 golova. U posljednje vrijeme povezuje se s Bayernom na čijoj klupi je upravo Nagelsmann.

Top Komentari

LiliKes
Nije vala ništa pogriješio
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi