Rekord prvaka Evrope, Wernerova bruka, Albanci na sedmom nebu, Makedonci posustaju

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Rekord prvaka Evrope, Wernerova bruka, Albanci na sedmom nebu, Makedonci posustaju

A. Čaušević

Odigrane su preostale utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo planirane za septembar. Na 11 susreta u terminu od 20:45 nije bilo većih iznenađenja.

Italija je sa visokih 5:0 pobijedila Litvaniju te je stigla do novog rekorda. Prvaci Evrope su vezali 37 mečeva bez poraza. Posljednji put su poraženi u septembru 2018. godine od Portugala.

Azzurri su odigrali fantastično prvo poluvrijeme kada su zabili četiri gola, a dvostruki strijelac je bio Kean. Njegov drugi gol pogledajte ovdje. U nastavku je strijelac bio i Di Lorenzo.

Izabranicima Roberta Mancinija je išao i drugi rezultat iz grupe C. Sjeverna Irska i Švicarska su odigrale 0:0. Tragičar je bio Haris Seferović koji je u prvom poluvremenu promašio penal.

U grupi J Nijemci su sa visokih 0:4 savladali Island, ali je susret na neki način obilježio veliki promašaj Wernera. Napadač Chelseaja plaćen 53. miliona sa nekoliko metara nije uspio plasirati mrežu u s nekoliko metara. Promašaj pogledajte ovdje.

Werner se na kraju iskupio u 89. minuti kada je postavio konačan rezultat. Među strijelce su se prethodno upisali Gnabry, Rudiger i Sane.

Oglasi

U Skoplju je Sjeverna Makedonija odigrala 0:0 sa Rumunijom te nakon tri remija u septembru čini se da počinje da posustaje jer nije iskorišten kiks Armenije protiv Lihtenštajna (1:1) u borbi za drugo mjesto. Nijemci su prvi. 

Albanija je sa 5:0 počastila San Marino te izbila na fantastično drugo mjesto u grupi I. Albanci za trenutnu poziciju trebaju zahvaliti i Engleskoj koja je odigrala 1:1 u gostima s Poljskom. Englezi su i dalje prvi.

Vodili su Englezi fenomenalnim golom Kanea u gostima do sudijske nadokande. Gol napadača Tottenhama pogledajte ovdje. U posljednjim momentima za 1:1 zabio je Szymanski.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Belgija je u grupi E s minimalnih 0:1 pobijedila Bjelorusiju te suvereno korača ka Svjetskom prvenstvu. Na ruku im je išao i rezultat susreta Vels - Estonija 0:0.

U igru za direktan plasman na Mundijal iz grupe B vratila se i Španija poslije pobjede nad Kosovom (0:2) i to poslije poraza Švedske na gostovanju u Grčkoj (2:1).

Top Komentari

dinass
Pisete Wernerova bruka a nesmije spomenuti Dzeku koji je sinoc fulio 2 zicera.Inace nesmijete nista napisat o utakmici jos i paznju skrecete Vicine pudlice
22 3
Hordas_Aristotel
Ma Italija najjača ubjedljivo i igraju najljepši fudbal sigurno
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi