Verratti je bio miran i suzdržan, a onda se pojavio - on, suza na licu Italijana je odmah potekla...

Emotivna scena na Parku prinčeva

Verratti je bio miran i suzdržan, a onda se pojavio - on, suza na licu Italijana je odmah potekla...

Admin Čaušević

PSG je izgubio od Nice sa 2:3 i priredio šok svojim navijačima, međutim scene prije utakmice na Parku prinčeva su probudile emocije te izazvale suze kod nekih, a posebno kod dečka koji je izgradio status legende na čuvenom stadionu.

Marco Verratti je u petak navečer posljednji put stajaoi ispred ultrasa PSG-a. Posljednji put uzvikivali su njegovo ime nakon gotovo 11 godina, 416 utakmica i 11 golova u dresu Parižana.

U Francusku je Italijan stigao u ljeto 2012. iz Pescare, a pod Ajfelovim tornjem je izgradio reputaciju jednog od najboljih veznjaka svijeta što mu je omogućilo da igra redovno i za reprezentaciju Italije s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo.

Verratti je zadržavao dah, jedva je govorio. Pokušavao se smijati, ali oči su mu bile sjajne. Ali u jednom trenutku nije više mogao izdržati te suza je potekla.

PSG je na velikom ekranu pustio video poruku bivših Verrattijevih saigrača, a posebno je bila dirljiva ona Zlatana Ibrahimovića. Tada je omalenom veznjaku potekla suza.

Oglasi

"Zdravo, Marco, ovdje šef, znaš ko je. Samo želim reći da je za PSG, grad Pariz bilo fantastično, da ti su tu postao čovjek, da si postao veliki fudbaler i da ćeš tu ostati zauvijek dio historije. Uvijek ćeš biti moj prijatelj", kazao je Ibra.

"Spomenik zvan Marko" posveta je italijanskom veznjakukoji je dao "deceniju magije" i donio "30 trofeja". To je pisalo na paroli navijača PSG-a.

Prišao je Italijan tribinama, poslao poljupce, rukovao se, podigao ruke i mahao svima. Oprostio se od dresa pariških Svetaca kao legenda. Bila je to definitivno noć prepuna emocija.

"Hvala za sve ove godine. Ovdje sam proveo deset magičnih godina. Nadam se da će ekipa nastaviti da osvaja trofeje. Ovo je Pariz", poručio je Italijan na oproštaju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećanja radi, Verratti će karijeru nastaviti u katarskom Al Arabiju koji je Italijana platio 50 miliona eura, a fudbaler će imati godišnju platu od 14 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi