Marcos Rojo žestoko kažnjen nakon što je šakom udario zaštitara

Nisu imali milosti

Marcos Rojo žestoko kažnjen nakon što je šakom udario zaštitara

E. Čaušević

Argentinski defanzivac Marcos Rojo žestoko je kažnjen zbog skandala koji se desio prije dva mjeseca na meču Boce Juniors i Atletico Mineira.

Boca Juniors je ispala u osmini finala Copa Libertadores od Atletico Mineira, a nakon revanš utakmice nastao je pravi haos u tunelu stadiona u Belo Horizonteu.,

Igrači dva kluba su se sukobili i čak je došlo do tuče, a u centru pažnje u svemu tome našao se Marcos Rojo koji je u jednom trenutku uzeo protupožarni aparat kako bi se obračunao s igračima Atletica.

No, na svu sreću neko iz stručnog štaba je brzo reagovao i Roju poručio da to ne radi, a ovaj defanzivac je nakon toga odlučio da spusti aparat na pod.

Međutim, to nije bilo sve što je Rojo napravio u cijelom tom haosu. Naime, on je uspio da udari jednog zaštitara koji je pokušao da smiri situaciju.

[twitter]https://twitter.com/alfremontes/status/1417661441016991744[/twitter]

Rojo je šakom u glavu udario zaštitara, a sve to prijavljeno je delegatu utakmice. Skoro dva mjeseca kasnije Rojo je saznao i žestoku kaznu zbog svog poteza.

Naime, defanzivac Boce Juniors suspendovan je na čak pet utakmica, te je dobio novčanu kaznu od 25.000 dolara. CONMEBOL nije imao milosti i odlučio je žestoko kazniti nekadašnjeg igrača Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi