Neobična transformacija fudbalskog "dobrotvora": Nogama dodao 4 kg mišićne mase, ruke ostale iste

U teretani provodio 10 sati

Neobična transformacija fudbalskog "dobrotvora": Nogama dodao 4 kg mišićne mase, ruke ostale iste

A. Čaušević

Rijeko koji mladi fudbaler ima takav nivo svijesti da sa 23 godine dobije počasni doktorat zbog angažmana u borbi protiv siromaštva. 

Marcus Rashford slovi za najvećeg dobrotvora među fudbalerima. Zahvaljujući svojoj humanitarnoj organizhaciji Farshare za pomoć siromašnim porodicama tokom pandemije koronavirusa uspio je skupiti 20 miliona funti.

Zvijezda Manchester Uniteda je za cilj imala da ukloni siromaštvo među djecom tako što je pokrenuo kampanju za skupljanje obroka za svu djecu kojim je to potrebno. Upravo iz tog razlog je prije nekoliko dana primio i počasni doktorat.

Sjajni napadač već neko vrijeme izbiva s terena. I tokom prošle sezone je imao problema sa zglobom i ramenom, ali je svejedno odlučio da zaigra na Evropskom prvenstvu.

Ostao je upamćen po promašenom penalu i finalu protiv Italije i to svega nekoliko minuta nakon ulaska u igru. Poslije toga je pretrpio žestoke rasističke uvrede, ali kako stvari stoje vraća se jači nego ikad.

U međuvremenu je operisao rame, zglob mu se potpuno oporavio te je tri mjeseca kasnije spreman za najveće domete. Obzirom na konkurenciju u napadu Crvenih đavola morat će biti i više nego spreman.

Oglasi

Telegraph piše da je Rashford u proteklom periodu učinio sve moguće da se dovede u najbolju moguću formu. Nije bilo neuobičajno da na trening dođe u 8 sati, a teretanu napusti u 18 sati.

[twitter]https://twitter.com/HaCoRed/status/1448943935984898069[/twitter]

Kako mu se rame oporavljalo skoncentrisao se na donji dio tijela kako bi ojačao noge. Kao rezultat u noge je dodao 4 kg tjelesne mase te je evidentan napredak u odnosu na neki raniji period.

Kao tinejdžer Englez je bio mršav, ali je u međuvremenu ostvario značajnu transformaciju te neće biti iznenađenje ukoliko se u narednim godinama dodatno razvije.

Rashford bi se na teren trebao vratiti ovog vikenda, a njegov trener Ole Gunnar Solskjaer od njega traži da se skoncentriše na fudbal.

"Ulazi u najbolje godine za fudbalera i pred izazovom je u Manchester Unitedu, a na raspolaganju su mu i nastupi za Englesku", rekao je Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Marcus je učinio neke izvanredne i fantastične stvari. Ali sada je možda potrebno da prioritet da fudbalu."

"Marcus zna da želimo mnogo od njega, ali dat ćemo mu vremena da se vrati onome što je bio i ono što može biti", dodao je Norvežanin.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Dzaba mu sve to, kad je glup. Pogledajte Tomas Müllera iz Bayern, lik hoda na dva štapa, isti je sad kao i sa 18, grama misica nema na njemu, ali zato kišu golova i asistencija svaku sezonu... trofeji samo dolaze, nogomet se igra prvo sa mozgom, onda misici mogu malo pomoci, ako nema mozga, dzaba misici :D
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi