Gazzetta o novom heroju Intera: "Igrao je kao Rummenigge 1985., mješavina je Džeke i Lukakua"

Oduševio ponovo

Gazzetta o novom heroju Intera: "Igrao je kao Rummenigge 1985., mješavina je Džeke i Lukakua"

Esmer Oštraković

Inter je sinoć razbio Milan sa 5:1 u gradskom derbiju i to je prvi put od 1974. godine da je neko u okršaju milanskih timova zabio petardu.

Zaista je bio neprepoznatljiv Milan, Inter je isuviše lako dolazio do šansi i golova i na kraju je ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom u Italiji nakon četiri kola.

Finalista Lige šampiona igra fantastično, a sjajno se u ekipu uklopio marcus Thuram, koji je postigao gol i protiv Rossonera.

Bivši igrač Borrussije Moenchengladbacha Marcus Thuram dobio je mnogo pohvala za dobru integraciju u novi tim.

"Thuram igra kao Karl-Heinz Rummenigge na derbiju 1985. On je mješavina najboljih Romelua Lukakua i Edina Džeke", napisala je Gazzetta Dello Sport.

Oglasi

Thuram je bio jako blizu potpisa upravo za Milan, ali onda se u posljednji čas predomislio i potpisao za Inter.

Thuram je protekle četiri godine igrao u Njemačkoj gdje je nastupao za Borussiju Monchengladbach, ali je odlučio da neće produžiti ugovor i na kraju je bez obeštećenja napustio ovaj klub.

S Interom je potpisao ugovor na pet godina i pravi je nasljednik Lukakua i Edina Džeke, te se odlično snalazi u tandemu sa Lautarom Martinezom.

Tri bivša igrača iz Bundeslige ostavila su svoj trag u Interu. Bivši igrač BVB-a Henrih Mkhitaryan istakao se sa dva gola (5./69.). Thuram (38.) i bivši igrač HSV-a i Bayer Leverkusena Hakan Calhanoglu (79., jedanaesterac), koji je prije dvije godine prešao iz Milana u Inter.

Za "goste" je Rafael Leao dao jedini gol. Italijanska štampa je donijela oštru presudu za gostujuće nogometaše, posebno je kritikovan mladi njemački defanzivac Thiaw. Gazzetta je izvijestila o "odbrani iz noćne more" u kojoj je bivši igrač Wolfsburga Simon Kjaer bio "neuvjerljiv", a Thiaw je, prema njihovom pisanju, bio "hororski loš".

“Herojski derbi za Inter. Pet golova i pet dobijenih derbija: Milan ponovo postaje plavo-crni”, pohvalila je nastup Intera Gazzetta dello Sport.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Interov tornado odnio je Milan" naslov je Corriere dello Sportaa. “Čini se da je Inzaghijev tim najjači kandidat za Scudetto", zaključio je Scudetto.

Rana je faza prvenstva, ali Inter je do sada najviše pokazao, dobro igra i Juventus, a Milan je također djelovao dobro do jučer, no vidjet ćemo hoće li se Rossoneri ubrzo vratiti na pravi kolosjek. Prije duela s Veronom kod kuće, čeka ih težak nastup na San Siru protiv Newcastlea u utorak u 1. kolu Lige prvaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi