Maribor bolji od AIK-a: Pirić odigrao cijeli meč, a Mešanović ušao u samom finišu

Slovenski tim slavio sa 2:1

Maribor bolji od AIK-a: Pirić odigrao cijeli meč, a Mešanović ušao u samom finišu

E. Čaušević

Fudbaleri Maribora večeras su sa 2:1 na svom terenu savladali AIK u prvom meču drugog pretkola Lige prvaka.

Slovenski tim uspio je da dođe do pobjede protiv prvaka Švedske, no u AIK-u nisu baš nezadovoljni jer su uspjeli postići gol u gostima. Maribor je odlično počeo i poveo već u šestoj minuti kada je Kronaveter pogodio za 1:1.

Međutim, hladan tuš na stadionu Ljudski vrt došao je u 28. minuti kada je AIK poravnao na 1:1. Larsson je upisao asistenciju, a mrežu bh. golmana Kenana Pirića zatresao je Goitom.

No, samo deset minuta kasnije Maribor je ponovo poveo. Kronaveter je ovaj put asistirao, a gol za 2:1 postigao je Ivković i ispostavilo se da je to konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. napadač Jasmin Mešanović u igru je ušao u 87. minuti utakmice umjesto iskusnog Tavaresa. Revanš utakmica igra se narednog utorka u Štokholmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi