Dva meča kvalifikacija za Ligu prvaka već završena, najgore prošao Željin 'krvnik'

Dva meča, jedno iznenađenje

Dva meča kvalifikacija za Ligu prvaka već završena, najgore prošao Željin 'krvnik'

Dva susreta kvalifikacija za Ligu šampiona već su završena, a najgore je prošao švedski AIK koji je potpuno neočekivano doživio poraz u gostima od Arerat-Armenije. 

Klub koji je prije dvije godine u kvalifikacijama za Evropsku ligu izbacio sarajevski Željezničar danas je doživio neočekivan poraz i to od predstavnika Aremije.

Ararat-Amenia je pobijedila sa 2:1, ali ruku na srce treba reći da je imala gotovo čitav meč igrača više jer je Lundstrom dobio crveni karton u 13. minuti.

Ipak, ovo je bio samo prvi meč i sigurno je AIK još uvijek veliki favorit za prolaz dalje.

U jednom od derbija prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kazahstanskom Nur-Sultanu sastali su se Astana i Cluj, a pobjedu je odnijela domaća ekipa i to sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Postnikov u 68. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić odigrao je za gostujući sastav čitav susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi