Maribor brzo reagovao poslije Zahovićevog odvratnog istupa

Po brzom postupku

Maribor brzo reagovao poslije Zahovićevog odvratnog istupa

Izjava koju je sportski direktor Maribora Zlatko Zahović dao nakon poraza od Krškog u prošlom kolu (0:2) izazvala je pravi šok u javnosti.

Maribor je doživio dva uzastopna domaća poraza i već sada ozbiljno zaostaje za vodećom ljubljanskom Olimpijom, a da je gubitak titule izvjestan svjestan je i Zlatko Zahović, koji je na posljednjoj konferenciji za medije bio iznimno nervozan.

Na prosto novinarsko pitanje vezano za slabu posjetu na stadionu, Zahovič je uzvrastio sljedećim riječima: "Hoćeš samo da provociraš. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", kazao je sportski direktor Maribora, aludirajući na nedavnu smrt novinarevog oca.

Poslije medijske hajke morali su da reaguju i čelnici Maribora. Donijeli su odluku da do daljnjeg suspenduju svog sportskog direktora, koji je to zapravo samo formalno, a inače je Mariborov gazda mamićevskog tipa.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

“Konačna odluka oko statusa sportskog direktora bit će poznata idućih dana, kada će s njim biti obavljen razgovor”, stoji u saopštenju Maribora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi