Maribor gubi dah u borbu za titulu

Mešanović igrao 90 minuta

Maribor gubi dah u borbu za titulu

Maribor polako posustaje u borbi za osvajanje titule u Prvoj ligi Slovenije. Drugi poraz u nizu Viole su pretrpjele na domaćem terenu, ovoga puta od ekipe Krškog, koja je slavila rezultatom 2:0.

Domaći su očigledno ušli u ovaj meč opušteno, misleći da će lako doći do pobjede, ali onda je u nakon nešto više od pola sata igre uslijedio hladan tuš za domaće navijače.

U 32. minuti Krškom je vodstvo donio Volarić, a gosti na tome nisu stali, pa su na otvaranju drugog poluvremena uspjeli udvostručiti prednost. Ovoga puta iskusnog Handanovića je matirao Vekić, a to je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na meču.

Iako je odigrao cijeli susret, bh. napadač Jasmin Mešanović danas nije bio od pomoći neprepoznatljivom Mariboru.

U slovenačkom prvenstvu Maribor se nalazi na drugoj poziciji sa 48 bodova, dok je Olimpija vodeća sa sedam više.

Prva liga Slovenije, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor - Krško 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi