Maribor uvjerljivo slavio, pogodio i Mešanović

Prva liga Slovenije

Maribor uvjerljivo slavio, pogodio i Mešanović

Bh. internacionalac Jasmin Mešanović sjajno je otvorio proljetni dio sezone u Prvoj ligi Slovenije. Nakon što je u prošlom kolu zabio pogodak Rudaru iz Velenja, danas se upisao u listu strijelaca i u meču protiv Ankarana u kojem je njegov Maribor slavio s uvjerljivih 3:0.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, iako je u sudijskoj nadoknadi Maribor imao priliku da iz jedanaesterca dođe u vodstvo, međutim Luka Zahović nije bio precizan sa bijele tačke.

Prvi gol u Dravogradu je pao u 58. minuti. Za prednost Maribora je pogodio Dare Vršić, da bi se potom pet minuta kasnije Luka Zahović iskupio za promašeni jedanesterac i udvostručio prednost svog kluba.

Maribor na tome nije stao, u nastavku je i dalje dominirao, a to se isplatilo u 74. minuti kada je na 3:0 povisio Jasmin Mešanović i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Našem napadaču je ovo bio osmi prvenstveni gol, dok se njegov Maribor nakon ovog trijumfa nalazi na drugoj poziciji s bodom manje u odnosu na Olimpiju.

Prva liga Slovenije:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ankaran Hrvatini - Maribor 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije