Maribor i Standard prošli dalje, autogol Arslanagića

Liga prvaka

Maribor i Standard prošli dalje, autogol Arslanagića

Standard iz Liegea ostvario je veliki trijumf na gostovanju u Atini nad Panathinaikosom rezultatom 2:1 i tako ostvario plasman u play of Lige prvaka. 

Večerašnja utakmica nije dobro počela za belgijskog viceprvaka. Nakon 17 minuta domaćin je vodio, a sopstvenu mrežu pogodio je budući reprezentativac BiH Dino Arslanagić.

Gosti se nakon rano primljenog gola nisu predali, a izjednačenje je donio Mbombo deset minuta prije odlaska na odmor. Pet minuta kasnije M'Poku je postavio konačnih 1:2.

Dino Arslanagić u pobjedničkom timu igrao je svih 90 minuta.

Prvak Slovenije Maribor koji je u prošlom pretkolu eliminisao našeg prvaka, mostarski Zrinjski, također je prošao u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Slovenci su nakon trijumfa na domaćem terenu od 1:0, večeras remizirali sa Maccabijem iz Tel Aviva, a meč je okončan rezultatom 2:2.

Dvostruki strijelac za Maribor bio je Ibrahimi, dok su golove za Maccabi postizali Ben Haim i Ben Basat. Nusmir Fajić nije ulazio u igru u gostujućem timu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.