Maribor slavio protiv Domžala i napravio korak bliže tituli
Domaći su prvi poveli, ali ipak tri boda idu kod gostiju. FOTO: NK Maribor

Mešanović, Ibričić, Pirić i Mulalić upisali svih 90 minuta

Maribor slavio protiv Domžala i napravio korak bliže tituli

S. Mlaćo

Maribor je slavio danas na neugodnom gostovanju kod Domžala 2:1, te tako najvećem rivalu Olimpiju pobjegao na devet bodova.

Domžale su povele već u petoj minuti pogotkom Gnezde, da bi Maribor uzvratio u 19. kada Mlakar na asisteniju Zahoviča pogađa za 1:1.

U drugom poluvrmenu jedan pogodak i to u mreži gostiju. Mrežu golmana Ajdina Mulalića pred više od tri hiljade gledalaca zatresao je Ivković.

Mulalić, rođeni Bužimljanin, upisao je svih 90 minuta, kao i Senijad Ibričić, dok su na drugoj strani dobre partije pružili golman Kenan Pirić i Jasmin Mešanović. Pirić je upisao svih 90 minuta te u nekoliko navrata se istakao sjajnim intervencijama, dok je Mešanović također upisao svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor sada ima 42 osvojena boda, dok je Olimpija drugoplasirana sa 33.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi