Mariborčani imaju "zvijer": Tinejdžer zabio 98 golova za tri sezone!

Igra u kadetima

Mariborčani imaju "zvijer": Tinejdžer zabio 98 golova za tri sezone!

E. Škorić

Nogometni klub Maribor imat će izuzetno kvalitetnog napadača u narednim sezonama, pošto je planirano da se šansa ukaže omladincu ovog kluba i dragulju slovenačkog nogometa Žanu Vipotniku.

Zlatko Zahovič, operativac Maribora, morat će da ili kupi novog napadača ili da prosotra za igru Vipotniku.

Njegov sin Luka Zahovič jeste dobar, ali mogao bi da ode iz kluba, a tu je i naš Jasmin Mešanović, dok je Jan Mlakar je otišao u Brighton, a Marcos Tavares je već u godinama... Ima Maribor dobrih opcija, ali Vipotnik bi mogao da bude priča za sebe.

On je još u kadetima Maribora, a u posljednje tri sezone zabio je 98 golova na 68 mečeva. U ovoj sezoni zabio je 21 gol i predviđa mu se bogata karijera.

Iako je još jako mlad, možda bi u narednoj sezoni mogao da dobije šansu u prvom timu, a nije isključeno da ga Maribor dobro unovči.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi