Poznati termini utakmica osmine finala Kupa BiH, samo jedan premijerligaš nije prošao
Sa meča Slobode i Željezničara na Tušnju

Jučer su se Borac i Široki Brijeg itekako namučili

Poznati termini utakmica osmine finala Kupa BiH, samo jedan premijerligaš nije prošao

Jučer su odigrana posljednja dva meča osmine finala Kupa BiH, a dva premijerligaša teže od očekivanog su prošla dalje.

FK Borac je savladao FK Radnik u Hadžićima 1:0, dok je Široki Brijeg tek nakon izvođenja penala savladao Sutjesku, člana Prve lige RS.

Tako su premijerligaši opravdali očekivanja, a zanimljivo da u osmini finala prošlo ih je 11, što govori da prolaz dalje nije izborio samo FK Željezničar.

Plavi sa Grbavice su ispali od FK Sloboda na Tušnju i sigurno da su tako smanjili svoje ambicije kada je u pitanju prolaz dalje. Nogometni savez BiH sada je objavio da se utakmice osmine finala igraju u mjesecu februaru naredne godine.

"Poznata su posljednja dva učesnika osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/2024.
Banjalučki Borac je sa 1:0 u gostima savladao Radnik iz Hadžića, dok je Široki Brijeg, nakon boljeg izvođenja penala, u Foči eliminisao Sutjesku 4:3 (1:1).

Oglasi

Podsjećamo, plasman među 16 najboljih ekipa u Kupu BiH izborili su još: Velež, Zvijezda 09, Sloboda (Tuzla), GOŠK, Tuzla City, Igman, Sarajevo, Sloga (Doboj), Zrinjski, Posušje, Laktaši, Slavija, Stupčanica i Jedinstvo (Bihać).

Utakmice osmine finala na programu su 10. i 11. februara 2024. godine, čime će biti označen početak proljećne polusezone", stoji u objavi Saveza.

Problem za federalne prvoligaše

Zanimljiva situacija će posebno bti za federalne prvoligaše Slobodu, Stupčanicu i Jedinstvo. Prvoligašima nastavak sezone je zakazan u martu, te će oni zbog utakmice Kupa morati mnogo ranije krenuti sa pripremama.

Morat će da promijene svoje planove, a sve kako bi pokušali i dalje nastaviti svoj put u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada su premijerligaši u pitanju, oni takmičenje nastavljaju sedam dana poslije navedenih utakmica Kupa, te će im to dobro doći kao uvertira za proljeće.

Savez nije objavio termin kada će biti održano žrijebanje parova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
"Plavi s Grbavice su ispalio Fk Sloboda i tako umanjili šanse za prolaz dalje..." moj novinaru šta napisa....na kakvim li si ti drogama
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi