Marin Galić: Navijače ne možete prevariti, mislim da je vrijeme za rastanak

Dobio priznanje Ultrasa i na najbolji mogući način krunisao sjajnu sezonu

Marin Galić: Navijače ne možete prevariti, mislim da je vrijeme za rastanak

S. Mlaćo

Mostarski Zrinjski nije uspio odbraniti naslov prvaka u Premijer ligi. Plemići će sezonu završiti na drugom mjestu, a u subotu su deklasirali Tuzlu City 5:1, te se tako na najbolji mogući način oprostili od svojih navijača za ovu sezonu.

Uoči samog susreta navijači Zrinjskog dodijelili su trofej "Filip Šunjić - Pipa" prvotimcu svog tima Marinu Galiću.

Trofej "Filip Šunjić - Pipa" dodijeljen je već devetnaestu sezonu za redom igraču koji je po Ultrasima u tekućoj sezoni najviše ostavljao srce na terenu, a sam Galić bio je presretan zbog laskavog priznanja. Iza sebe ima sjajnu sezonu u redovima Plemića, a sada je istu krunisao na najbolji mogući način.

"Prije svega moram istaći da mi je čast što sam dobio trofej "Filip Šunjić - Pipa". Hvala navijačima, naravno da mnogo znači kada me upravo oni nagrade za sav trud, borbu i želju. Navijače ne možete prevariti, oni najbolje vide ko daje maksimum na terenu, ali i izvan njega. Nadao sam se nagradi kao i svaki moj saigrač koji se časno i pošteno borbi za HŠK Zrinjski", priznaje Galić za SportSport.ba.

Žali zbog ispuštene titule.

"Priliku za novu titulu smo imali. Nismo uspjeli iskoristiti penal u Doboj Kakanju, kao ni protiv Radnika u Mostaru, a mislim da je ključna bila utakmica u Širokom Brijegu jer da smo tada izvukli bod ili slavili mislim da bi do kraja prestigli Sarajevo. Sarajevu čestitam na osvajanju duple krune, zasluženo su prvi prošli kroz cilj. Formu su držali na jako visokom nivou i igrali jako kvalitetan nogomet".

Ugovor sa Zrinjskim mu uskoro ističe, a nije tajna da ima veliki broj ponuda. Navijači Zrinjskog se nadaju da će ga vidjeti u dresu sa lentom i u narednom periodu, no to je za sada veoma upitno. Priznao je to ovaj 23-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Zrinjskom sam prošao kadetske i juniorske uzraste, kao i posudbe u Branitelju. Nakon godinu dana u Mladosti Doboj Kakanj vratio sam se ovdje i osvojio naslov prvaka. Prošlu utakmicu sam ponio kapitensku traku, sada dobio trofej "Filip Šunjić-Pipa", što znači da sam doživio puno lijepih stvari. Naravno, bilo je i teških trenutaka. Mislim da je došlo vrijeme da karijeru nastavim u drugoj sredini. Kontakti postoje, nadam se da će se realizirati i tako mi omogućiti daljni napredak u karijeri", dodao je Marin Galić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Galić je ove sezone upisao za Zrinjski 31 nastup u svim takmičenja, te dodao jedan pogodak i dvije asistencije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Humac
Puno sreće Marine!Naravno ne treba brinuti za zamjene jer klub uz pomoć dioničara biznismena može dovesti koga hoće iz ove lige.Ne treba dovoditi samo igrače na zalazu karijere.Prošle godine je trebao doći iz Sarajeva njihov ponajbolji igrač ali nije jer je na zalazu.Nek ga nisu doveli i po cijenu da nismo bili prvi.Sarajevu čestitke na zasluženoj duploj kruni!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi