Marin O'Neill produžio ugovor sa Irskom

Ostaje selektor

Marin O'Neill produžio ugovor sa Irskom

Trener iz Sjeverne Irske Martin O'Neill ostat će na klupi reprezentacije Republike Irske i naredne dvije godine. 

Iako nije uspio da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, Fudbalski savez Irske odlučio je ukazati povjerenje svom selektoru koji će i u kvalifikacijama za Euro voditi ovu reprezentaciju.

Kao što znamo, u stručnom štabu će ostati i njegov pomoćnik Roy Keane koji je već ranije produžio ugovor sa Fudbalskim saveznom Irske.

Podsjetimo, O'Neill se povezivao sa povratjkom u klupski fudbal, a zainteresovane su bile brojne ekipe iz engleskog Premiershipa. Ipak, on je na kraju odlučio da ostane na trenutnoj pozicji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O'Neill je tokom karijere vodio brojne klubove, a ističu se Leicester, Celtic, Aston Villa i Sunderland. Selektor Irske je od 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi