Marino Pušić vodi Twente ka višem rangu

Od ljeta samostalno vodi Twente

Marino Pušić vodi Twente ka višem rangu

Teme:

Vladimir Petković, Darije Kalezić, Mehmed Baždarević, Adnan Čustović..., samo su neki od fudbalskih trenera iz naše zemlje koji hljeb zarađuju u inostranstvu. O njima se manje-više zna sve, no jedan trener o kojem se gotovo nikako ne govori strpljivo i vrijedno gradi svoju karijeru vodeći jedan od najpoznatijih holandskih klubova - Twente.

U pitanju je Marino Pušić. Ime je to 47-godišnjeg stručnjaka koji je rođen upravo u našoj zemlji, tačnije u Mostaru, gdje je noseći Veležov dres ujedno i započeo svoju fudbalsku karijeru.

Početkom devedesetih, shvativši da se našoj zemlji ne piše najbolje, Pušić je odlučio da ode najprije u Beograd, a onda u Holandiju u kojoj je nakon deset godina igranja za prosječne klubove započeo i trenersku karijeru koja ide uzlaznom putanjom.

Nakon što je godinama radio kao pomoćnik u Twenteu, prošlog ljeta vodstvo ovog trofejnog kluba je Pušiću ukazalo povjerenje da vodi prvu momčad, što se, sudeći prema dosadašnjim rezultatima, ispostavlja kao odličan potez. Nakon više od 30 kola Twente je ubjedljivo na prvom mjestu, a novu pobjedu, četvrtu u nizu, ostvario je večeras savladavši Den Bosch s minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sve ide ka tome da će upravo Pušić vratiti Twente u Eredivisie, to bi bio vrlo lijep uspjeh na startu samostalne trenerske karijere.

Top Komentari

Alkma
UZ SVE PORNO SAJTOVE KOJI DANAS POSTOJE OVAJ SPORTSKI SAJT RADI NA PROMOCI PROSTITUTKI,NEMORALA,KLADIONICA SVE JE MANJE SPORTSKIH NOVOSTI SVE VISE PROSTITUTKI OBZIROM DA NISAM BUDALA DA TE DA VIDIM CIME SE OVAJ SAJT IZ DANA U DAN POCINJE BAVITI ZELIM POZDRAVITI SVE RADNIKE KOJE RADE NA UREDZENJU OVE STRANICE I POZELJETI IM DA UBUDUCE STAVE SLIKE SVOJIH MAJKI SESTARA I OSTALE BLIZNJE RODBINE OD MENE TO ZA VAS A JA SE LIJEPO ODJAVLJUJEM I NE PRATIM VAS VISE POZZ.
0 1
Grohot
Bravo Marino. Jos jedan iz niza mostarske skole fudbala. Svaka cast.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi