Gol Memiševića za Groningen, Twente ispao iz lige

Pretposljednje kolo prvenstva Holandije

Gol Memiševića za Groningen, Twente ispao iz lige

M. Šljivak

Ekipa Twentea bila je šampion Holandije prije osam godina, a od naredne sezone ovaj tim igraće u nižem rangu takmičenja.

Katastrofalnu sezonu iza sebe ima ovaj tim i današnjim porazom od Vitessea od 5:0 izgubili su sve šanse u borbi za opstanak pred posljednje kolo koje se igra narednog vikenda.

U kvalifikacije za opstanak u ligi će igrati Sparta iz Rotterdama i Roda, ranije je naslov najbolje ekipe u ligi proslavio PSV, a danas je Ajax pobjedom nad direktnim konkurentom AZ Alkmaarom od 3:0 osigurao drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Prošlogodišnji prvak Feyenoord je jako lošu sezonu spasio velikom serijom pobjeda i na kraju je uspio da osvoji četvrto mjesto.

Groningen našeg Samira Memiševića danas je na svom terenu deklasirao Exceslior sa 4:0, a sjajan gol u ovom duelu postigao je bh. fudbaler za 2:0 u nadoknadi prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi