Marinović: Azerbejdžan će nam poslužiti da vidimo sa čime sada raspolažemo
Bh. selektor ističe da će predstojeća utakmica biti prilika novim igračima da dokažu da su zaslužili poziv u mladu reprezentaciju

Selektor mlade reprezentacije BiH

Marinović: Azerbejdžan će nam poslužiti da vidimo sa čime sada raspolažemo

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 19. novembra odigrati prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom.

Bit će to prilika da selektor našeg tima Vinko Marinović vidi s kojim snagama će raspolagati u narednom ciklusu, s obzirom da je veliki broj dojučerašnjih U-21 reprezentativaca izgubio pravo nastupa za ovu selekciju.

"Dobra stvar je što imamo nekoliko igrača iz prethodnih kvalifikacija koji još uvijek imaju pravo nastupa za U-21 tim. Utakmice sa Azerbejdžanom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i na igračima koji će biti pozvani je da se nametnu i pokažu da zaslužuju da budu tu. Naravno, to je tek početak i sigurno da ćemo u nekim budućim okupljanjima isprobati i igrače koji ne budu na spisku za Azerbejdžan", rekao je naš selektor.

Marinović se osvrnuo i na nedavno okončane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojim je naša reprezentacija većim dijelom igrala sjajno, ali je na kraju završila iza Rumunije i Portugala.

"Odigrali smo dosta dobrih utakmica u prethodnom periodu i imamo nekoliko igrača koji su prešli u A tim i neke koji su blizu da krenu njihovim stopama. Do kraja kvalifikacija smo bili u igri za plasman i šteta što nismo barem jedan meč protiv Rumunije riješili u svoju korist, što bi nam možda u konačnici donijelo baraž. Ipak, to je bila teška grupa sa jakim ekipama i nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće u žrijebu, ali i da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre“.

Top Komentari

Kai Kaii
Odlazi lagano Marinovicu , Musa i Erbez jel imate OBRAZA poslije neuspleha jos voditi repke . Pozivali ste igrace koji neigraju u klubovima , igrace 2-3 lige , igrace od bogatih tatica i menadzeraDOSTA VAS VISE SIKTER
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti