Selektor mlade reprezentacije BiH sutra će nastojati šansu dati svim nogometašima, ali i isprobati neke varijante protiv veoma kvalitetnog protivnika

Selektor U-21 selekcije BiH

Marinović: Cilj je pobijediti Azerbejdžan i isprobati što više igrača

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH u prošlim kvalifikacijama igrala je veoma dobro, ali na kraju ipak pored Portugala i Rumunije nije uspjela otići na Evropsko prvenstvo. Nova generacije koju predvodi Vinko Marinović, nada se da će imati više sreće od prethodne, te da će napraviti dodatni iskorak.

Selektor mlade selekcije Vinko Marinović sutra će protiv Azerbejdžana imati priliku da na djelu vidi nove igrače, ali i one koji su bili članovi prošle generacije. Očekuje dobru utakmicu, ali naravno i pobjedu, iako je prijateljski duel protiv veoma dobrog protivnika.

"Svi su spremni za sutrašnji duel sem Vrhovca, koji je otpao zbog povrede. Napravili smo opet dobru atmosferu, momci dosta dobro rade i zadovoljan sam njihovim odnosom i radom. Za kratko vrijeme pokušali smo da u naš sistem rada uvedemo ove nove momke. Sutra nam predstoji utakmica, da vidimo kako će se prilagoditi ekipi ovi novi. Svakako da će sutra neki novi dobiti priliku, svi su dobro radili, pa vidjet ćemo sutra šta će biti", kaže Marinović.

Azerbejdžan nije bezazlen protivnik, tako da će sutrašnja utakmica biti dobra provjera za BiH.

"Sigurno da se radi o dobroj ekipi, dosta brzoj, pogledali smo ih već, tako da imamo respekt prema njima. Gledali smo ih protiv Ukrajine, oni žele da se nadigravaju i igraju nogomet, tako da očekujem dobru provjeru. Vjerujem da ću sutra koristiti sve igrače, vidjet ćemo kako će se odvijati sutrašnja utakmica, sigurno da ću nastojati da što više igrača dobije priliku. Iako je prijateljska utakmica, cilj je naravno uvijek pobjeda, iako je prijateljski meč, ovdje se samo bodovi ne pišu, želimo da vidimo kako će igrači ispoštovati ono što smo radili. Imamo vremena da pronađemo još neke igrače, vjerujem da će se pojaviti, te da ćemo spremni dočekati kvalifikacije", kazao je Marinović

Top Komentari

Kai Kaii
Marinovic i Musa su grobari BH mladih repki POD HITNO otkaz obojici lop.va
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi