Pred prijateljski meč s Finskom

Marinović: Imam nekih igrača koje želim isprobati

A. Čaušević

Mlada reprezentacija BiH će u junu odigrati prijateljski meč s Maltom. 


Vinko Marinović za ovaj susret nije zvao neke od standarnih igrača jer kako je kazao želi isprobati neka nova imena na koje bi mogao računati u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Želim dati priliku igračima koji nisu igrali, nismo bili u mogućnosti zvati više igrača, idemo sa 18 igrača, imamo nekih novih igrača koje želim da vidim, svima želimo dati prilika, većina ovih igrača je bila i na prošlom okupljanju kada smo bili", rekao je Marinović te dodao:

"Do septembra nemamo više provjera, meč ćemo iskorisiti da provjerimo na koga možemo računati, radi toga nisam pozvao nekoliko standardnih reprezentativaca da bi ovi koji su dobili poziv pokazali šta mogu uraditi".

Okupljanje U21 reprezentativaca je 29. maja u Zenici, a meč s Maltom se igra 5. juna u Ta'Qali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi