"Kvalitetniji smo i zasluženo smo slavili"

Sigurna pobjeda mladih Zmajeva

"Kvalitetniji smo i zasluženo smo slavili"

S. Mlaćo, foto: S. Bošković

Na startu kvalifikacija mlada reprezentacija naše zemlje savladala je Armeniju 4:0 na Grbavici.

Po teškom terenu naši momci su zasluženo slavili visoku pobjedu. Nakon meča svoje viđenje susreta dao je selektor naše reprezentacije Vinko Marinović, te nogometaši Besim Šerbečić i Zinedin Mustedanagić.

"Čestitam momcima na zalaganju i pobjedi. Bilo je problema kojih smo se pribojavali, utakmica je prolongirana za sat. Nismo se najbolje privikli na teren odmah, no nakon prvog gola sve je bilo drugačije. Cilj je bila pobjeda", kazao je Marinović.

"Bilo je dobrih akcija, dobrih kombinacija... Mislim da je to bilo dosta dobro i bilo bi bolje da je bio bolji teren. Sve u svemu ja sam zadovoljan".

Junak pobjede bio je Zinedin Mustedanagić.

"Pokazali smo da možemo i na ovakvim terenima slaviti. Bili smo skoncentrisani cijelu utakmicu. Zadovoljni smo, sretan sam zbog dva pogotka i asistencije, te naravno pobjede u prvoj utakmici kvalifikacija".

Jasan je bio i Besim Šerbečić, strijelac prvog pogotka na današnjem meču.

"Svjesni smo bili od jutros šta nas čeka. Poslije prvog pogotka sve je bilo lakše. Dosta smo kvalitetnija momčad i ovo je zaslužena pobjeda. Ovo je pravi put i trebamo samo nastaviti. Dobra smo klapa, nove momke smo dobro prihvatili. Imamo zdravu atmosferu i sve ide po planu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti