Marinović objasnio zašto nije bilo Kovačevića: Nismo željeli ništa da rizikujemo

Trener Sarajeva nakon pobjede protiv Olimpika

Marinović objasnio zašto nije bilo Kovačevića: Nismo željeli ništa da rizikujemo

E. Čaušević

Sarajevo je danas slavilo u zaostalom meču četvrtog kola Premijer lige BiH na gostovanju protiv Olimpika sa 3:1.

Izabranici Vinka Marinovića su po teškom terenu uspjeli da dođu do pobjede, te se s nova tri boda probiju na vrh tabele.

Nakon utakmice Marinović je govorio se obratio prisutnim novinarima, te se osvrnuo na današnju pobjedu bordo kluba.

"Mi smo danas i došli da ostvarimo pobjedu kako bi nastavili ovaj niz koji imamo do sada. Uspjeli smo to ostvariti i želim da na tome čestitam svojim igračima", rekao je Marinović i dodao.

"Sigurno da je dobro jer imamo širinu u ekipi i sve su to kvalitetni igrači. Isto tako imamo i jedan veliki broj utakmica pred sobom tako da je ta širina sigurno dobra".

Komentarisao je i činjenicu da Vladana Kovačevića nije bilo u konkurenciji za današnji meč.

"Kovačević još vuče problem nakon meča mlade reprezentacije u Moldaviji. Branio je protiv Borca, ali je osjećao bolove i nismo željeli ništa da rizikujemo. Također, Miličević je dobio udarac u rebra i srećom nema napuknuća, ali ni on danas nije mogao igrati. Tu je i Jukić koji je imao problem s tetivom i radi preventive oni nisu igrali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kratko je prokomentarisao i zgusnuti raspored svog tima.

"Mi smo i do sada igrali sve srijeda-subota i sada imamo taj novi ciklus i mislim da igrači to mogu podnijeti jer su dobro radili".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Najvaznija su 3 boda + vrh tabele, po onoj njivi se nije moglo bolje ni igrati
17 0
kaskada24
Marinoviću samo grabi naprijed, imaš historijsku šansu s ovim momcima.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi