Marinović: Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija

Trener Zrinjskog nakon Slobode

Marinović: Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija

M. Maksimović

Posljednji zvižduk arbitra Ognjena Valjića publika je sinoć Pod Bijelim brijegom s oduševljenjem pozdravila, pošto je Zrinjski posve zasluženo upisao važnu pobjedu nad direktnim konkurentom u borbi za vrh, Slobodom iz Tuzle.

Trener Vinko Marinović nakon meča je bio veoma zadovoljan izvedbom svojih izabranika, uz brojne pohvale na račun svih koji su nastupili.

“Pobjeda je u potpunosti zaslužena. Igrali smo izuzetno dobro, posebno nakon vodećeg pogotka. U nastavku smo pametnom igrom neutralisali sve napadae gostiju, te na koncu još i poentirali. Ostaje mala žal jer je pobjeda s obzirom na propuštene prilike mogla biti i uvjerljivija. Igrači zaslužuju sve čestitke, posebno uzimajući u obzir da smo u srijedu imali vrlo tešku utakmicu protiv Širokog Brijega“,rekao je Marinović nakon meča.

U narednom kolu Zrinjski će igrati još jedan derbi. Protivnik će ovog puta biti Željezničar na Grbavici.

“Idemo od utakmice do utakmice ili u ovom slučaju od derbija do derbija. Pobjeda nad Slobodom je jako važna, posebno gledajući na psihološki momenat pred Željezničar. Imamo i malo više vremena da se pripremimo, i ja se nadam ostvarimo rezultat koji priželjkujemo“, dodao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je jučer 50. put u nizu travnjak stadiona Pod Bijelim brijegom napustio, a da nije upisao poraz. Velike zasluge za to svakako pripadaju i Marinoviću koji od svog dolaska u martu 2015. do danas ne zna za domaći poraz.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi