Marinović: Portugal je ipak pokazao da je bolji

Selektor mlade reprezentacije BiH

Marinović: Portugal je ipak pokazao da je bolji

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Madeiri poražena od Portugala sa 4:2, čime je nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo okončala na trećem mjestu.

Iako je naš tim do posljednje utakmice ciklusa bio u dobroj prilici za zauzme jednu od prve dvije pozicije i izbori direktan plasman na Euro ili baraž, porazi u posljednja dva kola od Rumunije i Portugala zaustavili su naše mlade fudbalere u toj misiji.

Ipak, selektor Vinko Marinović ne može biti nezadovoljan onim što su njegovi fudbaleri pokazali u ovim kvalifikacijama.

"Čestitam igračima na dobrim igrama i zalaganju u ovom kvalifikacionom ciklusu. Bili smo u igri do kraja i došli do toga da se sa jednim jakim Portugalom borimo za odlazak u baraž. Oni ipak pokazali da imaju individualni kvalitet i da su bolji u ovom trenutku", rekao je Marinović, te dodao:

"Dobri smo bili na otvaranju utakmice, imali smo i neke svoje šanse. Dali smo sve od sebe protiv Portugala, kao i tokom cijelih kvalifikacija".

Mlada reprezentacija BiH je u grupi 10 završila iza Rumunije i Portugala, a ispred Velsa, Švicarske i Lihtenštajna. Zmajići su na 10 utakmica ostvarili šest pobjeda i četiri poraza, uz čak 24 postignuta pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi