Marinović čestitao momcima na finalu, pa najavio derbi na Koševu

Trener Širokog sretan zbog velikog broja mladih igrača koji su dobili šansu

Marinović čestitao momcima na finalu, pa najavio derbi na Koševu

Samir Mlaćo

Borac se poprilično namučio protiv Širokog Brijega u revanšu, ali prošao dalje.

Gosti su poveli, prijetili, no Borac se probudio i na kraju upisao pobjedu 2:1. Pogodio je prelijepo Fićović, a zatim i agilni Damir Hrelja.

Svoje viđenje nakon meča dali su treneri Vinko Marinović i Dino Skender.

"Mi smo znali sa kakvom ekipom dolazimo, stvarno svaka čast momcima. Kod 0:1 imali smo dobru priliku za penale, ali onda se sve okrenulo na drugu stranu.

Danas je bilo puno mladosti, puno juniora, ja sam zadovoljan. Šteta što nismo mogli do preokreta, ali čestitam Borcu na novom finalu", rekao je Skender.

Riječ je dobio i Vinko Marinović.

Oglasi

"Čestitam igračima na pobjedi te plasmanu u finale Kupa. Znali smo da su ove utakmice teške za igrati, pogotovo kada imate prednost iz prve utakmice.

Nismo u prvom dijelu uspjeli do naše igre, a prvi gol nas je probudio. Ušli su i neki igrači sa kluše, pa smo zasluženo slavil", rekao je Marinović.

Već za vikend Borac gostuje Sarajevu.

Biće to 'pakleni' derbi, posljednji je prekinut od strane domaćina koji su bili nezadovoljni suđenjem.

Borac je slavio 3:0 za zelenim stolom, a domaćini žestoko kažnjeni.

"Svaka utakmica je ključna. Naredna je na Koševu, čeka nas težak raspored i imamo utakmicu po utakmicu. Danas smo odmorili neke igrače, čeka nas paklen ritam i pokušat ćemo doći bodova", dodao je Marinović.

Široki Brijeg za vikend igra važan domaći meč protiv Igmana i Širokobriježani moraju do bodova ukoliko ne žele doći u opasnu zonu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi