Fudbalski savez BiH objavio: Ibričić prije meča prijetio Musi - "Znam sve o tebi, pazi kako sudiš"

Sportski direktor Bordo tima suspendovan na sedam mjeseci

Fudbalski savez BiH objavio: Ibričić prije meča prijetio Musi - "Znam sve o tebi, pazi kako sudiš"

Midhat Šljivak

Sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić suspendovan je iz bh. fudbala na  sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM zbog učešća u dešavanjima tokom prekinute utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca. FSBiH objavio je kako je Ibričić prijetio sudiji Mateu Musi iz Čitluka i prije početka utakmice.

FK Sarajevo, nezadovoljan suđenjem Matea Muse, napustio je meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv FK Borac koji se igrao na Koševu 13. marta ove godine. Susret je na inicijativu prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića i sportskog direktora Senijada Ibričića prekinut u nadoknadi meča pri vodstvu gostiju od 2:1.

Bordo timu su zbog napuštanja utakmice oduzeta tri boda, klub je kažnjen s 22.000 KM, a Mirvić i Ibričić su suspendovani iz bh. fudbala.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je detalje koji su prethodili svemu što se dešavalo na Koševu. Tvrdi se kako je Ibričić i prije meča prijetio sudiji Mateu Musi.

Prema navodima FSBiH Ibričić se pojavio u sudijskoj svlačionici i poručio je Musi da 'dobro pazi šta radi'.

Oglasi

"Senijad Ibričić je oko 16:00 časova ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: „Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!“, nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice", navodi FS BiH.

Ove prijetnje donijele su Ibričiću kaznu od tri mjeseca zabrane vršenja funkcije i 2.500 KM novčane kazne. S obzirom na to da je učestvovao i u prekidu utakmice, zbog koje je posebno kažnjen suspenzijom od šest mjeseci i 1.000 KM, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je da mu izrekne jedinstvenu kaznu od sedam mjeseci zabrane vršenja dužnosti i 3.000 KM novčane kazne.

Mirviću godina dana, Rožman pod uvjetom

Prvi čovjek Bordo tima Ismir Mirvić suspendovan je na godinu dana zbog prigovora upućenih službenim licima i zbog činjenice da je bio lični izvršilac prekida utakmice.

Oglasi

Mirvić je sišao iz VIP lože, našao se na terenu u pratnji Ibričića, trenera Simona Rožmana i igrača i naredio im je da se utakmica prekine. On će pored suspenzije u kasu Saveza uplatiti novčanu kaznu od 2.000 KM.

Istu novčanu kaznu dobio je i trener FK Sarajevo Simon Rožman. Također, on je uvjetno kažnjen zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca. Uvjet traje šest mjeseci. 

Njegov pomoćnik Luka Gobec kažnjen je s 2.000 KM i zabranom vršenja funkcije u naredne dvije prvenstvene utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored čelnih ljudi tima s Koševa novčano je kažnjen i komesar za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal i to s 1.500 KM.

U obrazloženju kazne navodi se da je on kao odgovorno lice propustio preduzeti neophodne mjere u cilju zaštite službenih lica, te da je lično tokom prekida verbalno psovao sudije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Cuj objavio NSBIH...!!! Interesuje me, da li ima iko u ovoj drzavi da Vam vjeruje. Jeli NSBiH objavio koliko je suspendovan sudija Mateo Musa zbog kršenja svih mogucih sudijskih pravila, zbog dirigovanog-kriminalnog sudjenja.
6 0
BamJunge
Lahko je sad palamuditi i izmisljati . Ima li to ko potvrditi ? Pa to ti ni zena Musa ne vjeruje . Vratiti sve snimke musinih sudjenja , analizirati i odstraniti iz Bh Sporta zauvijek . Glupan mali.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi