Marinović: Svi igrači su spremni, ali nas brine što nam glavni aduti nemaju veliki minutažu
Vinko Marinović zajedno sa svojim pomoćnicima radi dobar posao u mladoj selekciji BiH

Selektor mlade reprezentacije BiH za SportSport.ba

Marinović: Svi igrači su spremni, ali nas brine što nam glavni aduti nemaju veliki minutažu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH od jučer se nalazi u Zenici, gdje je nastavila pripreme za narednu utakmicu u gostima protiv Belgije.

Izabranici Vinka Marinovića dobro su otvorili kvalifikacije pobjedom nad Moldavijom, a u utorak ih ipak očekuje teško gostovanje kod kvalitetne selekcije Belgije.

Redakcija portala SportSport.ba danas je posjetila Trening centar N/FSBiH u Zenici, te obavila razgovor sa selektorom Vinkom Marinovićem.

Za početak se osvrnuo na pripreme za ovu utakmicu

"Evo dosad smo imali dvije faze rada, u prvoj smo bili u Sarajevu, a evo od jučer smo u Zenici, gdje ćemo boraviti do ponedjeljka, kada idemo za Belgiju. Za nas je dobra vijest što su svi pozvani igrači trenutno zdravi i spremni, nadam se da će tako ostati, te da ćemo u Belgiji imati na raspolaganju sve raspoložive snage", ističe Marinović.

Belgija je veoma jaka ekipa, koja je igrala na prošlom Evropskom prvenstvu

"Pa sigurno da se radi o kvalitetnoj ekipi, koja je igrala na Evropsko prvenstvu. Iz te ekipe ostalo je i u ovoj generaciji sedam-osam igrača koji imaju pravo nastupa u ovim kvalifikacijama, tako da će nam sigurno biti teško. Oni su motorički veoma jaki, brzi, ali vjerujem da ćemo mi spremno ući u utakmicu, te jednim maksimalnim odnosom na terenu i dobroj igri možemo do pozitivnog rezultata" nada se selektor mlade selekcije.

Većina mladih reprezentativaca BiH igra standardno, ali oni koji bi trebali da budu nosioci ove sezone imaju malu ili nikakvu minutažu na početku nove sezone

"To nam je jedan od problema s kojim se susrećemo jer nam okosnicu reprezentacije čine igrači koji trenutno nemaju veliku minutažu u svojim klubovima. Tu mislim na Mujakića, Čavara, Demirovića, ali ja vjerujem u njih i da će oni dati maksimum na terenu, te pokazati svoje kvalitete" kaže selektor mlade reprezentacije.

Najveća satisfakcija stručnom štabu mlade reprezentacije BiH jeste sve veći broj nogometaša koji su iz mlade selekcije prešli u seniorsku reprezentaciju BiH

"Naravno da nam je drago kada vidimo sve te igrače koji su sada u seniorskoj selekciji, oni su svojim igrama to i zaslužili. Osnovni cilj mlade selekcije jeste da što više igrača promovišemo u tu A-selekciju, mislim da u tom segmentu nismo puno griješili, te da trebamo nastaviti tako i nadam se da će se nastaviti taj trend i u budućnosti", kazao je za SportSport.ba Vinko Marinović

Top Komentari

Fce
Evo igraca za A reprezentacije a istjerati Dzeku Pjanica Zukanovica I Kolasinaca
0 0
Benjamingst
Dali neko zna imali TV prenosa?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi